De consentmanager.net CMP ondersteunt verschillende JavaScript-API's zodat websites toestemmingsinformatie kunnen ophalen.

Met behulp van de API

Gebruik voor alle verzoeken aan de API altijd alleen de hieronder vermelde openbare functies. Alstublieft geen toegang tot het interne window.cmpmngr-object direct!

Om informatie van / naar de API te verzenden of te ontvangen, kunt u de algemene openbare functie gebruiken __cmp(...). Deze functie kan de meeste algemene verzoeken afhandelen. Daarnaast biedt het CMP ook publieke functies __tcfapi(...) voor IAB TCF v2-conformiteit en __uspapi(...) voor IAB US Privacy-naleving.

Voorbeeld:

var x = __cmp('consentStatus');
if(x.consentExists){/* do something */}

API-functies

De drie API-functies gebruiken verschillende parameters vanwege de verschillende specificaties die deze functies volgen. De API-functies zijn:

__cmp( Command, Parameter, Callback, Async )
__uspapi( Command, Version, Callback, Parameter )
__tcfapi( Command, Version, Callback, Parameter )

Let op, dat voor __cmp() alle parameters behalve Command zijn optioneel.

commando's

De API ondersteunt de volgende opdrachten:

Houd er rekening mee dat onze API objecten kan retourneren naar TCF v1 + v2-opdrachten, die afwijken van de standaard. Zie hier voor meer details.

commando Functie Omschrijving
getTCData __tcfapi() Krijg toestemmingsgegevensobject volgens IAB TCF v2.
noncompliant_getTCData __tcfapi() Krijg toestemmingsgegevensobject volgens IAB TCF v2 in het geval van een niet-conforme installatie van de CMP.
getUSPData __uspapi() Tekenreeks voor toestemmingsgegevens ophalen volgens IAB US Privacy-specificatie
ping

__cmp()

__tcfapi()

Afhankelijk van gebruikte functie:

__cmp('ping') zal vals retourneren.

__tcfapi('ping') retourneert het IAB TCF v2 ping-object.

addEventListener

__cmp()

__tcfapi()

Voegt een nieuwe gebeurtenislistener toe. Zie details hier.

Houd er rekening mee dat de parameters afhankelijk zijn van de gebruikte functie.

removeEventListener

__cmp()

__tcfapi()

Verwijdert een gebeurtenislistener. Zie hierboven.
getCMPData __cmp()

Koop een object dat alle relevante toestemmingsgegevens bevat.

{
 consentstring: "IAB TCF consent string",
 uspstring: "IAB US Privacy String",
 gdprApplies: true/false,
 hasGlobalScope: true/false,
 tcfversion: 0/1/2,
 tcfcompliant: true/false,
 regulation: 0/1/2 (none / GDPR / CCPA),
 purposeConsents: {},
 vendorConsents: {},
 purposeLI: {},
 vendorLI: {}
 googleVendorConsents: {}
}

consentStatus __cmp()

Krijg toestemmingsreeks en info als gebruikerskeuze wordt gegeven. Het geretourneerde statusobject ziet er als volgt uit: {'consentExists': true/false, 'consentData': '…'}

Houd er rekening mee dat dit wel het geval is niet signaal toestemming, maar alleen als de gebruiker een keuze heeft gemaakt.

setConsent __cmp() Simuleer een gebruiker klik op alles accepteren (Parameter = 1) of alles afwijzen (Parameter = 0).
setVendorConsent __cmp()

Stelt de toestemmingsstatus in voor een bepaalde leverancier. Vendor-ID en status moeten worden doorgegeven als array via parameter 2, bijv __cmp('setVendorConsent',['s30', 1 ]) stelt toestemming in (accepteren) voor leverancier s30. Mogelijke statuswaarden:

0 = afwijzen

1 = accepteren

2 = afwijzen, tellen niet mee

3 = accepteren, tellen niet mee

setPurposeConsent __cmp() Stelt de toestemmingsstatus in voor een bepaald doel. Purpose-ID en status moeten worden doorgegeven als array via parameter 2, bijv __cmp('setPurposeConsent',[52, 1 ]) stelt toestemming in (accepteert) voor doel 52.
exportConsent __cmp() Exporteert toestemmingsinformatie voor het delen van toestemmingen op verschillende apparaten.
importConsent __cmp() Importeert toestemmingsinformatie voor deze bezoeker.
cancelwait __cmp() Voorkom dat de CMP wacht op inkomende importaanroepen voor toestemming.

showScreen __cmp() Welkomstscherm tonen (afhankelijk van de locatie van de bezoeker / accountconfiguratie).
showGDPRScreen __cmp() Welkomstscherm voor GDPR weergeven
showCCPAScreen __cmp() Welkomstscherm voor CCPA weergeven
showScreenAdvanced __cmp() Toon voorkeurmanager (afhankelijk van locatie / accountinstellingen van bezoekers).
showGDPRScreenAdvanced __cmp() Toon voorkeurmanager voor GDPR
showGDPRScreenVendors __cmp() Voorkeurenbeheer voor AVG weergeven> Alle leveranciers oproepen
showCCPAScreenAdvanced __cmp() Toon voorkeursmanager voor CCPA
showCookies __cmp() Laat de cookietabel zien.
close __cmp() Sluit de toestemmingslaag.

setAgeCallback __cmp() Zet de callback-functie voor leeftijdsverificatie.
setUserID __cmp()

Stel externe gebruikers-ID 1 in.

setUserID stelt de externe ID in (ID 2, ID 3) waarvan de gebruiker bekend is. getUserID en setUserID beide retourneren een gebruikers-ID-object: {'external': ..., 'external2': ..., 'external3': ..., 'internal': ...}
Opmerking: de interne gebruikers-ID is alleen beschikbaar als deze is ingeschakeld in CMP-instellingen en nadat de gebeurtenis "instellingen" is geactiveerd (zie CMP-evenementen).

setUserID2 __cmp() Stel externe gebruikers-ID 2 in
setUserID3 __cmp() Stel externe gebruikers-ID 3 in
getUserID __cmp() Verkrijg alle gebruikers-ID's
checkBlocking __cmp() Controleert of geblokkeerde elementen kunnen worden gedeblokkeerd en deblokkeren.
checkShowScreen __cmp() Controleert of de toestemmingslaag (opnieuw) moet worden weergegeven.

privacyLink __cmp() Leidt de bezoeker om naar de privacybeleidspagina.
tacLink __cmp() Brengt de bezoeker door naar de pagina Algemene voorwaarden.
imprintLink __cmp() Leidt de bezoeker door naar de juridische kennisgeving / afdrukpagina.