Wat te doen als de automatische blokkeermodus te veel blokkeert?

De automatische blokkeermodus blokkeert automatisch alle scripts en iframes op uw website, controleert vervolgens welke toestemming hebben en activeert deze opnieuw. In de meeste gevallen, wanneer er een probleem is met de automatische blokkering, is dit te wijten aan het feit dat de CMP geen leverancier voor een bepaald script of iframe kon identificeren.

1. Ga naar Menu > Leveranciers en controleer of alle leveranciers in uw leverancierslijst staan ​​en dat er geen leveranciers wachten op goedkeuring:

Voeg alle gevonden leveranciers toe aan uw leverancierslijst:

2. Ga naar Menu > Leveranciers en controleer of alle geblokkeerde domeinen zijn toegewezen aan een leverancier:

Wijs alle benodigde domeinen toe aan een leverancier:

Meer informatie over het toewijzen van domeinen, volg deze stappen om de onbekende domeinen toe te wijzen aan de leveranciers.

3. Ga naar Menu > Leveranciers en controleren of alle leveranciers zijn toegewezen aan een doel:

4. Alleen voor leveranciers die nooit mogen worden geblokkeerd: Zorg ervoor dat de leverancier (of het doel waaraan de leverancier is toegewezen) ingesteld op een wettelijke basis die voorkomt dat de verkoper wordt geblokkeerd (bijvoorbeeld "Legitieme belangen (geen opt-out mogelijk) (GDPR 6.1.f) [Altijd aan]"):

5. Zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten hebt gewacht nadat u wijzigingen hebt aangebracht. Sommige wijzigingen die worden toegepast op de CMP-instellingen, kunnen tot 30 minuten duren voordat ze actief worden op uw website.
  6. Alleen als bovenstaande stappen niet helpen: specifiek sluit geblokkeerde domeinen uit van de automatische blokkering (zie beschrijving hieronder)

Als de bovenstaande stappen niet voldoende zijn, gebruik dan de CMP-console voor foutopsporing om meer details te vinden over welke scripts worden geblokkeerd en waarom.

Waarschuwing voor onbekende domeinen

Bezoekers op uw websites hebben mogelijk malware of werkbalken geïnstalleerd die code in de bezochte websites injecteren (meestal advertenties). Als dat het geval is, kan de automatische blokkeringscode domeinen vinden die niet daadwerkelijk op uw website zijn geïnstalleerd. U kunt deze domeinen gewoon negeren.

Scripts / iframes uitsluiten van automatisch blokkeren

De gemakkelijkste manier is om de CMP-instellingen te gebruiken op Menu > CMP's > Bewerken > Overige instellingen > Automatisch blokkeren:

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een ​​script of een iframe uit te sluiten van automatische blokkering. Voeg hiervoor het attribuut in data-cmp-ab="1" or data-cmp-ab="2" (kijk hier voor het verschil) in het script of de iframe-code. Voorbeeld:

<script data-cmp-ab="1" src="https://..."></script>

Inline-scripts blokkeren

In sommige gevallen blokkeert de automatische blokkeercode inline scripts en andere elementen op de pagina die vereist zijn. In dat geval kunt u de automatische blokkeercode aanpassen door bepaalde variabelen voor de code in te voegen. Bijvoorbeeld:

<script data-cmp-ab="1">
  window.cmp_block_inline = false;      //true = blocking of inline scripts
  window.cmp_block_ignoredomains = ["domain1.com","domain2.net","domain3.org"]; // list of domains that should not be blocked
 </script>

Voor meer details over zie hier hoe u automatisch blokkeren kunt configureren.