Wijzigingen in de IAB CMP Framework JS API

belangrijk: Als CMP-instellingen worden gebruikt die niet compatibel zijn met de IAB TCF, zal het systeem sommige opdrachten automatisch uitschakelen. De standaard IAB TCF-opdrachten (bijv getVendorConsents) is dan alleen beschikbaar via de vooraf ingestelde opdrachtnaam (bijv noncompliant_getVendorConsents in plaats van getVendorConsents). Meer informatie over TCF-naleving vindt u hier.

Om meer flexibiliteit mogelijk te maken, hebben we enkele uitbreidingen toegevoegd aan onze implementatie van de IAB CMP Framework JS-API. Dit zijn:

commando

Omschrijving

__cmp(...)

De wereldwijde __cmp functie retourneert altijd ook het object / resultaat van de opdracht in plaats van het alleen door te geven aan de callback-functie.

__cmp( … , … , …, async)

De wereldwijde __cmp functie wordt uitgebreid met een vierde parameter. Indien aanwezig en ingesteld op false, wordt de callback-functie onmiddellijk geactiveerd en wordt deze niet in de wachtrij geplaatst.

__cmp("addEventListener", …)  __cmp("removeEventListener", …)

Zie sectie CMP-evenementen.

__cmp("getVendorConsents", …)

Gelijk aan IAB getVendorConsents maar retourneert ook customPurposeConsents, customVendorConsents en googleVendorConsents vastgoed

__tcfapi("getTCData", …)

Gelijk aan IAB getTCData maar keert ook terug customPurposeConsents, customVendorConsents en googleVendorConsents vastgoed

Voorbeeld:

<script>
  var vendorid = 3; //vendor number 3
  var purposeid = 1; //allow cookies
  var x = __cmp("consentStatus", null, null, false);
  if(typeof(x) == 'object' && "consentExists" in x && x.consentExists)
  {
    //consent data is present, check if consent for vendor is given
    var y = __cmp("getVendorConsents", new Array(vendorid), null, false);
    if(typeof(y) == 'object' && "gdprApplies" in y && (!y.gdprApplies || (y.vendorConsents[vendorid] && y.purposeConsents[purposeid])))
    {
      //everything is fine!
    }
  }
</script>

(Zorg ervoor dat u onjuiste regeleinden verwijdert bij het kopiëren van de bovenstaande tekst)

Het bovenstaande voorbeeld toont een voorbeeldcode over hoe u kunt controleren of de toestemmingsreeks aanwezig is en of toestemming wordt gegeven voor een bepaalde leverancier en een bepaald doel op een synchrone manier.