CMP Debugger-console

Om ontwikkelaars een beter zicht te geven op wat de CMP doet met betrekking tot codeblokkering, kunnen ontwikkelaars de debugger-console gebruiken. Voeg gewoon toe om de console in te schakelen ?cmpconsole aan het einde van de url die u in uw browser bekijkt en vernieuw de pagina:

Als u de pagina niet kunt vernieuwen, kunt u ook uitvoeren window.cmp_loadconsole() in de ontwikkelaarsconsole van uw browser.

Hoe kom ik erachter waarom scripts niet werken?

De console toont je alle elementen (scripts, iframes, afbeeldingen, ...) op de pagina die geblokkeerd, geactiveerd (gedeblokkeerd) of genegeerd zijn. Voor alle elementen ziet u de leverancier die voor dit element is geïdentificeerd, het doel en een informatietekst.

De volgende statusmeldingen zijn te vinden:

Status Omschrijving
Activated Het element is geblokkeerd, maar is nu gedeblokkeerd en geladen
Searching for vendor Het element moet worden geanalyseerd. Het systeem zoekt momenteel naar de leverancier. Klik na enkele seconden opnieuw op de lijst om de laatste status te zien. Als de status aanhoudt, betekent dit dat de leverancier niet kon worden geïdentificeerd (zie hieronder).

Cannot be activated.
Vendor could not be identified.

Zorg ervoor dat de leverancier wordt vermeld in uw leverancierslijst (Menu> Leveranciers). Als de leverancier een aangepaste leverancier is (ID's die beginnen met "c"), moet u de CMP vertellen dat dit script van de leverancier is door data-cmp-vendor = "c123" toe te voegen (waarbij c123 de leveranciers-ID is) aan het script.
Waiting for consent for vendor xxx Het element is van leverancier x maar de bezoeker heeft nog geen toestemming gegeven aan deze leverancier.
Not prepared for blocking: ... Een systeemregel voorkomt dat de CMP dit element blokkeert. Dit wordt alleen ingesteld als de code voor automatisch blokkeren wordt gebruikt.

hint: U kunt toevoegen ?cmpnoblocking naar de website-URL om te voorkomen dat de automatische blokkering wordt geactiveerd. Dit kan helpen bij het opsporen van fouten in situaties waarin een geblokkeerde code leidt tot onverwacht gedrag.
U kunt toevoegen ?cmpnoblock=domain.com om te voorkomen dat de automatische blokkering expliciet "domain.com" blokkeert.

hint: U kunt toevoegen ?cmpdebug naar de website-URL om een ​​meer gedetailleerde uitvoer in de browserconsole te krijgen.