ConsentManager GDPR / CCPA SDK voor Android TV

Het ConsentManager SDK voor Android TV apps implementeert en biedt functionaliteit om de gebruiker te informeren over gegevensbescherming en om toestemming van de gebruiker te vragen en te verzamelen. Het stelt app-ontwikkelaars in staat om eenvoudig het ConsentManager service in hun Android TV-app.

Ondersteunde standaarden

Het ConsentManager GDPR / CCPA SDK voor Android TV ondersteunt de volgende industriestandaarden:

• IAB TCF v1
  • IAB TCF v2
  • IAB USPrivacy v1
  • ConsentManager aangepaste leveranciers / doeleinden
  • Aanvullende toestemmingsmodus van Google (Google AC-reeks)

Hoe het werkt

1. Integreer de SDK in de app en configureer de SDK-instellingen
  2. Zodra de SDK is geïntegreerd in een app, biedt de SDK functies voor de app-ontwikkelaar om toestemmingsgegevens op te halen
  3. Zodra de app start, haalt de SDK automatisch informatie op van de ConsentManager servers om de SDK voor te bereiden op het gebruik ervan.
  4. Het wordt aanbevolen dat de app bij het opstarten van de app een klasse-instantie maakt CMPConsentTool. Zodra dit is gemaakt, toont de SDK indien nodig automatisch het toestemmingsscherm.
  5. Wanneer de app persoonlijke gegevens wil verwerken, moet deze de SDK "vragen" of toestemming is gegeven voor het specifieke doel en de leverancier.

Installatie

Gradle

Stap 1. Voeg de jitpack-repository toe aan je root build.gradle aan het einde van de repositories:

allprojects {
  repositories {
    ...
    maven { url 'https://jitpack.io' }
  }
}

Stap 2. Voeg de afhankelijkheid toe aan uw apps build.gradle

dependencies {
  implementation 'org.bitbucket.consentmanager:android-tv-consentmanager:1.0.0'
}

Maven

Stap 1. Voeg de jitpack-repository toe aan je build.gradle aan het einde van de repositories:

<repositories>
        <repository>
            <id>jitpack.io</id>
            <url>https://jitpack.io</url>
        </repository>
    </repositories>

Stap 2. Voeg de afhankelijkheid toe aan uw apps build.gradle

<dependency>
        <groupId>org.bitbucket.consentmanager</groupId>
        <artifactId>android-tv-consentmanager</artifactId>
        <version>1.0.0</version>
    </dependency>

Met behulp van de bibliotheek

machtigingen

Deze SDK vereist de volgende toestemmingen, zorg ervoor dat u ze toevoegt aan uw AndroidManifest.xml:

<uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE" />
<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />

Start ConsentTool

Met de app-start (meestal uw viewDidAppear-functie) moet u een instantie van klasse CMPConsentTool maken. Dit haalt automatisch de benodigde gegevens van onze server op en bepaalt of het toestemmingsscherm moet worden weergegeven of niet. Als dat het geval is, toont de SDK op dit punt automatisch het toestemmingsscherm, verzamelt de gegevens en verstrekt de gegevens aan de app. De instantie kan vervolgens worden gebruikt om toestemmingsgegevens van de SDK op te halen om deze in de app te gebruiken.

Om de ConsentTool te starten, gaat u naar uw beoogde klasse en maakt u een instantie van CMPConsentTool zoals hieronder weergegeven:

//...
import net.consentmanager.tvsdk.CMPConsentTool;
//...
public class MainActivity extends AppCompatActivity {
    private CMPConsentTool consentTool;
    //...
    @Override
    protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
      //..
      consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, 123456, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "");
    //.. You can also instantiate the consentmanager with the advertisement id:
    // consentTool = CMPConsentTool.createWIthIDFA(this,123456,"www.consentmanager.mgr.consensu.org", "myFavouriteApp", "EN", "38400000-8cf0-11bd-b23e-10b96e40000d");

}
//...
}

Om de instantie van CMPConsentTool te maken, moet u de instantie configureren. U moet de CMP-ID, het serverdomein, een app-naam en een taal opgeven. De CMP-ID en het serverdomein vindt u in uw ConsentManager account onder Menu> Code ophalen. De app-naam kan worden gebruikt om verschillende apps in de te onderscheiden ConsentManager rapportage. Voor de taal kunt u een lege tekenreeks ("") gebruiken voor automatische detectie of een tweeletterige taalcode ("EN", "DE", "FR" enzovoort).

De configuratiewaarden kunnen op verschillende manieren worden ingevoegd:

a) SDK-configuratie via Manifest

Voeg de volgende regels toe aan uw AndroidManifest.xml onder sectie <application ...> ... </application>:

<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.ID" android:value="1234567" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.SERVER_DOMAIN" android:value="consentmanager.mgr.consensu.org" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.APP_NAME" android:value="MyFavouriteApp" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.LANGUAGE" android:value="EN" />

Als u deze manier van configureren gebruikt, maak dan een exemplaar van CMPConsentTool via:

consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this);
b) SDK-configuratie via CMPConfig

Voeg de volgende regels toe aan je code:

CMPConfig conf = CMPConfig.createInstance(1234567, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "EN");
consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, conf);
c) SDK-configuratie via createInstance ()

Voeg de volgende regel toe aan uw code:

consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, 1234567, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "EN");

De SDK gebruiken

Zie voorbeelden voor Android SDK.