Hoe de CMP integreren in een JTL Shop-website?

Houd er rekening mee dat: De onderstaande beschrijving is alleen geldig voor de handmatige blokkeercode. Als je wilt gebruiken automatische codeblokkering, zorg ervoor dat de CMP-code direct na de <head> element van uw websitecode.

Integreer de CMP-code in JTL Shop

Om de ConsentManager.net CMP in uw JTL Shop-systeem volgt u deze stappen:

1. U moet de * .tpl-bestanden van uw huidige thema bewerken. Log daarom via FTP in op uw server en zoek de sjabloondirectory en de sjabloon die u gebruikt. Meestal is dit te vinden op {root}/templates/[template-name]/
  2. In het thema zou je een map moeten vinden lay-out en in deze map een bestand genaamd header.tpl. Bewerk dit bestand.
  3. In header.tpl zoeken <body
  4. Na het <body .... > vindt u een {/block}, voer daarna de CMP-code in  {/block} ingesloten in {literal} als {/literal} :

5. Sla het bestand op.

Blokkeer codes van derden in JTL Shop

Zodra de CMP-code in uw JTL-winkel is geïntegreerd, moet u ook andere codes (bijv. Google Analytics) voorbereiden, zodat de CMP deze indien nodig kan blokkeren. Volg deze stappen:

1. In dezelfde map waar u de header.tpl je zou een bestand moeten vinden genaamd footer.tpl. Bewerk dit bestand.
  2. In footer.tpl zoeken google-analytics.com
  3. Verander de eerste line as follows:

Oude code:

<script type="text/javascript">
  ...

Nieuwe code:

<script data-cmp-vendor="s26" type="text/plain" class="cmplazyload">
  ...

Plug-ins van derden gebruiken

Sommige bedrijven bieden plug-ins van derden aan waarmee de CMP-code gemakkelijker in uw JTL-winkel kan worden geïntegreerd: