Hoe het CMP te integreren in een PrestaShop Winkel?

Automatische integratie via PrestaShop Inpluggen

Houd er rekening mee dat: Automatic code blocking  kan problemen met uw website veroorzaken.

Om uw CMP te integreren in een PrestaShop website, volg dan deze stappen:

Deze plug-in is ontworpen voor PrestaShop Versie 1.6 en 1.7 (laatst getest @1.7.7.8)

1. Ga naar Modules=> Modulecatalogus => Klik bovenaan de pagina op Upload een module

2. Download de ConsentManager plugin hier en upload het naar PrestaShop

3. Klik na het uploaden op Verbeteren > Modulecatalogus > Ga naar modules -> Modulecatalogus -> zoeken "consentmanager module" en klik op Install en Configure

4. Ontvang uw CMP-code-ID

5. Op onze moduleconfiguratiepagina heeft u de volgende opties:

Inschakelen: U kunt in-/uitschakelen consentmanager functionaliteit
    CMP-code-ID: Vul a.u.b. uw CMP Code-ID in (Stap 4

Opties: Selecteer de manier waarop u wilt installeren consentmanager functionaliteit (automatisch of semi-automatisch)
    Extra code: Dit geeft je de mogelijkheid om elke JavaScript-code eerder op te nemen consentmanager functionaliteit is geïnitialiseerd

- https://help.consentmanager.net/books/cmp/page/client-side-configuration-options

- https://help.consentmanager.net/books/cmp/page/javascript-api

Opmerking: zorg ervoor dat u hebt ingesteld: Geavanceerde instellingen > Prestaties > Smarty > Compilatie forceren ingeschakeld zodat wijzigingen in de sjabloon worden gepubliceerd.

Handmatige integratie

Houd er rekening mee dat: De onderstaande beschrijving is alleen geldig voor de handmatige blokkeercode. Als je wilt gebruiken automatische codeblokkering, zorg ervoor dat de CMP-code direct na de <head> element van uw websitecode.

Om de CMP-Code te integreren in een PrestaShop Winkel volg deze stappen:

1. Log in op je PrestaShop Backoffice
  2. Klik in het menu op Ontwerp> Thema en logo
  3. Klik op Geavanceerde aanpassing en Download theme

4. Pak de themabestanden uit en bewerk het bestand pagina.tpl (soms index.tpl, index.php, page.php en vergelijkbaar)
  5. Voeg een nieuw blok toe aan het einde van het bestand: {block name='head' append}{literal} ... CMP-Code ... {/literal} {/block}
  6. Sla het bestand op, zip de map en upload het