Hoe de CMP integreren in een PrestaShop-winkel?

Automatische integratie via PrestaShop PlugIn

Houd er rekening mee dat: De plug-in gebruikt automatische codeblokkering, dit kan problemen met uw website veroorzaken.

Volg deze stappen om uw CMP te integreren in een PrestaShop-website:

Deze plug-in is ontworpen voor PrestaShop versie 1.7

1. Log in op uw PrestaShop-systeem en klik op Verbeter> Modules> Modulebeheer en klik op Upload een module

2. Download de ConsentManager plugin hier en upload het naar PrestaShop

3. Klik na het uploaden op Verbeter> Modules> Modulebeheer en klik op Configure voor Consent Manager

4. Schakel de module in door de Live-modus in te stellen op JA en voer uw Consent Manager-ID in (te vinden in uw consentmanager.net Inloggen onder Menu> Code ophalen) en druk vervolgens op Bespaar

Handmatige blokkering

Houd er rekening mee dat: De onderstaande beschrijving is alleen geldig voor de handmatige blokkeercode. Als je wilt gebruiken automatische codeblokkering, zorg ervoor dat de CMP-code direct na de <head> element van uw websitecode.

Volg deze stappen om de CMP-code in een PrestaShop Shop te integreren:

1. Log in op uw PrestaShop-backoffice
  2. Klik in het menu op Ontwerp> Thema en logo
  3. Klik op Geavanceerde aanpassing en Download theme

4. Pak de themabestanden uit en bewerk het bestand page.tpl (soms index.tpl, index.php, page.php en vergelijkbaar)
  5. Voeg een nieuw blok toe aan het einde van het bestand: {block name='head' append}{literal} ... CMP-Code ... {/literal} {/block}
  6. Sla het bestand op, zip de map en upload het