Shopware 6

Voor alle Shopware-installaties vanaf versie 6.3 hebben we een officiële plug-in in de Shopware-winkel:

consentmanager Shopware 6 plug-in downloaden

Shopware 5

Houd er rekening mee dat: De onderstaande beschrijving is alleen geldig voor de handmatige blokkeercode. Als je wilt gebruiken automatische codeblokkering, zorg ervoor dat de CMP-code direct na de <head> element van uw websitecode.

Om de ConsentManager.net CMP in uw Shopware Shop-systeem volgt u deze stappen:

Automatische integratie via Shopware PlugIn

Deze plug-in is ontworpen voor Shopware versie 5. Voer voor andere versies de code handmatig in (zie hieronder).

1. Log in op uw Shopware-systeem en klik op Instellingen> Plugin Manager

2. Download de ConsentManager plugin-bestand hier.
  3. Klik op Menu> Installeren> Plug-in uploaden en selecteer het zip-bestand dat je hebt gedownload

4. Klik op de + (Plus) pictogram naast de Consent Manager-plug-in

5. Voer uw Consent Manager-ID in (te vinden in uw consentmanager.net Inloggen onder Menu> Code ophalen) en druk op Activeren

Handmatige integratie

1. U moet de * .tpl-bestanden van uw huidige thema bewerken. Log daarom via FTP in op uw server en zoek de sjabloondirectory en de sjabloon die u gebruikt. Meestal is dit te vinden op {root}/themes/[template-name]/frontend/index/header.tpl
  2. In header.tpl zoeken <body
  3. Na het <body .... > vindt u een {/block}, voer daarna de CMP-code in  {/block} ingesloten in {literal} en {/literal} :

4. Sla het bestand op.

Alternatieve integratieoptie

Als alternatieve manier kunt u deze stappen gebruiken:

1. Maak een nieuw kindthema vanuit uw bestaande thema
  2. Maak een bestand /themes/"uw-kind-theme-bar/frontend/index/index.tpl
  3. Voeg de volgende code in het bestand in:
{extends file="parent:frontend/index/index.tpl"}
{$smarty.block.parent}
{block name='frontend_index_after_body' append}
{literal} ... CMP-Code ... {/literal}
{/block}