Hoe het CMP te integreren in een WordPress website?

Om uw CMP te integreren in een WordPress website kunt u gebruik maken van onze WordPress plug-in of voer uw CMP-code handmatig in, wij raden u aan de plug-in te gebruiken:

Integratie met behulp van onze plug-in

1. Log in op je WordPress CMS en klik op het gedeelte Plug-ins > Nieuw toevoegen.
  2. Zoek op de volgende pagina naar 'consentmanager"- Downloadlink ingeschakeld wordpress.org
  3. De pagina toont u bijpassende plug-ins. Op de consentmanager plug-in klik op de knop "Nu installeren"

4. Zodra de plug-in is geïnstalleerd en geactiveerd, vindt u een nieuw item in uw navigatie.

5. Log in op consentmanager.net en klik op CMP => Code ophalen, scroll naar beneden naar de sectie "Delivery Details", kopieer vervolgens de Code-ID van uw CMP:

6. Plak je Code-ID hier (je CMP-ID invoeren werkt ook in plaats van je Code-ID maar we raden aan om de Code-ID . te gebruiken, omdat het invoerveld CMP-ID in de nabije toekomst zal worden afgeschaft):

7. Kies uw blokkeermodus:

Automatische clientzijde: Op Javascript gebaseerde blokkering van scripts van derden die worden vermeld in uw consentmanager account.

Halfautomatische clientzijde: Blokkeert alle scripts die u in uw code hebt gemarkeerd.

8. optioneel: Wanneer u "Verbergen voor beheerders" activeert, wordt de CMP gedeactiveerd voor ingelogde beheerders. Dit kan handig zijn als u een frontend-editor gebruikt zoals de divi Builder.

9. Nadat u uw instellingen heeft opgeslagen, wordt de code automatisch op uw pagina ingevoegd.

Bij gebruik van een caching-plug-in: In uitzonderlijke gevallen kunnen er ontwerpconflicten zijn met caching-plug-ins. Als u ongebruikelijk ontwerpgedrag ervaart, probeer dan eerst uw caching-plug-in te deactiveren en controleer of het frontend-resultaat nu goed is. Mocht je toch nog andere problemen ervaren, neem dan gerust contact op: ondersteuning@consentmanager.net

Handmatige integratie met HTML/JavaScript-code

Houd er rekening mee dat: De onderstaande beschrijving is alleen geldig voor de handmatige blokkeercode. Als je wilt gebruiken automatische codeblokkering, zorg ervoor dat de CMP-code direct na de <head> element van uw websitecode.

1. Log in op je WordPress CMS
  2. Ga naar Uiterlijk> Editor
  3. Bewerk het bestand dat verantwoordelijk is voor de header van uw WordPress Thema (meestal header.php)
  4. Vind het begin van het sectie.
  5. Log in op ConsentManager.net, ga naar Code ophalen en kopieer de code uit de sectie "Instellen met kopiëren en plakken"
  6. Plak de CMP-code direct na het einde van het sectie in uw WordPress:

7. Klik op de knop "Bestand bijwerken" om de wijzigingen op te slaan.

Automatische blokkering van YouTube en andere elementen (serverzijde)

Hier vindt u een voorbeeld van hoe u server-side kunt implementeren blokkering van YouTube-video's hier.