Hoe de CMP integreren in een WordPress-website?

Houd er rekening mee dat: De onderstaande beschrijving is alleen geldig voor de handmatige blokkeercode. Als je wilt gebruiken automatische codeblokkering, zorg ervoor dat de CMP-code direct na de <head> element van uw websitecode.

Volg deze stappen om uw CMP te integreren in een WordPress-website:

Automatische integratie via plug-in

1. Log in op uw WordPress CMS en klik op Plug-ins-sectie> Nieuwe toevoegen.
  2. Zoek op de volgende pagina naar 'consentmanager"- Download Link op wordpress.org
  3. De pagina toont u bijpassende plug-ins. Op de consentmanager plug-in klik op de knop "Nu installeren"

4. Zodra de plug-in is geïnstalleerd, vindt u een nieuw item in uw navigatie onder Instellingen > consentmanager.

5. Log in op ConsentManager.net en klik op Code ophalen, scrol omlaag naar de sectie "Installatie voor WordPress CMS" en kopieer vervolgens de ID van uw CMP:

6. Plak je CMP-ID:

7. Kies uw blokkeermodus:
    Automatische clientzijde

Op Javascript gebaseerde blokkering van scripts van derden die worden vermeld in uw consentmanager account.

Automatische serverzijde

Serverside-blokkering van scripts van derden. Blokkeert alle externe scriot-tags van leveranciers die zijn vermeld in uw consentmanager account.

Halfautomatische clientzijde

Blokkeert alle scripts die u in uw code hebt gemarkeerd.

8. optioneel: Wanneer u "Verbergen voor beheerders" activeert, wordt de CMP gedeactiveerd voor ingelogde beheerders. Dit kan handig zijn als u een frontend-editor gebruikt zoals de divi Builder.
  9. Nadat u uw instellingen heeft opgeslagen, wordt de code automatisch op uw pagina ingevoegd.

Bij gebruik van een caching-plug-in: In uitzonderlijke gevallen kunnen er ontwerpconflicten zijn met caching-plug-ins. Als u ongebruikelijk ontwerpgedrag ervaart, probeer dan eerst uw caching-plug-in te deactiveren en controleer of het frontend-resultaat nu goed is. Mocht je toch nog andere problemen ervaren, neem dan gerust contact op: ondersteuning@consentmanager.net

Handmatige integratie via code

1. Log in op uw WordPress CMS
  2. Ga naar Uiterlijk> Editor
  3. Bewerk het bestand dat verantwoordelijk is voor de koptekst van uw WordPress-thema (meestal header.php)
  4. Vind het begin van het sectie.
  5. Log in op ConsentManager.net, ga naar Code ophalen en kopieer de code uit de sectie "Instellen met kopiëren en plakken"
  6. Plak de CMP-code direct na het einde van het sectie in uw WordPress:

7. Klik op de knop "Bestand bijwerken" om de wijzigingen op te slaan.