Info
Content

Paginasnelheid optimaliseren bij gebruik consentmanager?

Als u (een) cookiebanner op uw website gebruikt, zal de websitesnelheid lager zijn vanwege de hoeveelheid extra scripts die geladen moeten worden. Hier zijn enkele tips hoe u uw paginasnelheid kunt verbeteren:

Technische optimalisatie

Halfautomatische blokkeercode gebruiken

De CMP biedt u twee codeversies: automatische en semi-automatische/handmatige blokkeercode. De semi-automatische blokkeercode wordt asynchroon geladen en heeft daarom een ​​lagere impact op uw paginaprestaties. We raden ons altijd de semi-automatische blokkeringscode aan.

Voeg de code direct op de pagina toe

Het is altijd aan te raden om de CMP-code direct aan uw websitecode toe te voegen in plaats van de CMP-code via een TagManager of iets dergelijks toe te voegen. Het gebruik van een tagmanager zal het laden van de pagina's met ongeveer 200-500 ms vertragen en daarom een ​​negatief effect hebben op uw CLS/LCP-scores (zie hieronder).

Plaats de CMP-code zo vroeg mogelijk in uw website

Om de CMP snel te laten laden, moet u de CMP-code zo vroeg mogelijk in uw <body> or <head> label.

Preconnect gebruiken

Om de verbindingstijden te verkorten, kunt u de volgende code toevoegen aan uw: <head>:

Houd er rekening mee dat: Afhankelijk van uw accountinstellingen kunnen de URL's die uw CMP gebruikt verschillen. Zorg ervoor dat u altijd het volledige subdomein (egadelivery.consentmanager.net) als preconnect.

Ontwerpoptimalisatie

Cumulatieve lay-outverschuiving (CLS)

Voor Google Search engine is de Cummulative Layout Shift (CLS) relevante ranking factoren. Om de impact van de CMP op uw website te verminderen, raden we het volgende aan:

  • Gebruik geen externe lettertypen (maar indien nodig alleen door uzelf gehoste lettertypebestanden) in uw aangepaste CSS van uw consentmanager Design
  • Gebruik geen externe afbeeldingen (of afbeeldingen) in uw aangepaste HTML van uw consentmanager ontwerp. Gebruik indien mogelijk inline SVG-afbeeldingen om een ​​extra download van het afbeeldingsbestand te voorkomen.
  • Gebruik geen externe CSS (@importregels) in uw aangepaste CSS van uw consentmanager Design
  • Gebruik geen consentmanager Lay-outmodus "Push down" (CMP => Designs => Box-instellingen) die bovenaan het venster verschijnen

Grootste Contentful Paint (LCP)

Net als bij CLS (hierboven), is de LCP een andere rangschikkingsfactor. Om de impact van de CMP op uw website te verminderen, raden we het volgende aan:

  • Volg de bovenstaande technische aanbevelingen (plaatsing van de code, preconnect etc.)
  • Te gebruiken whitelabel proxy-modus waar mogelijk
  • Probeer de toestemmingslaag zo te ontwerpen dat deze zo min mogelijk ruimte inneemt (meestal alleen mogelijk met bureaubladlay-outs)
  • Stel de CMP-instellingen in om alleen de toestemmingslaag in EU/EER-landen weer te geven om de LCP-impact in andere landen te verminderen
  • U kunt instellen Menu > Ontwerpen > Bewerken > Gedrag zodat de laag pas verschijnt na x seconden en/of bij muisbewegingen. Dit kan helpen bij het omgaan met LCP.
Terug naar boven