Hoe u technische fouten meldt

Ga als volgt te werk om technische fouten te melden:

Geef ons details

Probeer het probleem te repliceren. Om het probleem op te lossen, moeten onze ontwikkelaars het zelf kunnen proberen. Laat ons daarom alles weten: wanneer, hoe, waarom, wanneer niet, hoe niet, ... Laat ons de exacte website weten, de exacte stappen die u uitvoert, de browser en het besturingssysteem dat u gebruikt, enzovoort. Alle details kunnen nuttig zijn.

Exporteer de foutopsporingsgegevens van de CMP

Om te analyseren wat er gebeurt, kunnen de foutopsporingsgegevens van de CMP nuttig zijn. Ga als volgt te werk om het te exporteren:

1. Open uw browser en de website waarop het probleem zich voordoet.
  2. Voordat het probleem zich voordoet, drukt u op de F12-knop om de browserconsole te openen.
  3. Zorg ervoor dat logboekregistratie is geactiveerd:

4. Herhaal de stappen totdat het probleem zich voordoet.
  5. Controleer op fouten en waarschuwingen in de console en stuur ze naar ons (selecteer de consoletekst, kopieer en plak deze in een e-mail of supportticket):

6. Start het proces opnieuw maar bezoek de website en voeg? Cmpdebug toe aan de URL. Dit zal de CMP vertellen om meer details in de console te geven.
  7. Repliceer het probleem met? Cmpdebug in de URL, kopieer en plak het consentmanager console-uitvoer in een e-mail of ondersteuningsticket:

Exporteren van de HAR-info

In sommige gevallen is het nodig om te analyseren wat de browser verzendt. Ga daarom naar uw browserconsole> Netwerk> klik met de rechtermuisknop op de netwerkitems en klik op alles kopiëren als HAR:

Firefox

Zorg ervoor dat caching is uitgeschakeld en loggen is geactiveerd:

Chrome

Zorg ervoor dat caching is uitgeschakeld en loggen is ingeschakeld:

Foutopsporing in Google Tag Manager

Als je problemen hebt met een installatie binnen GTM, deel dan je voorbeeld-URL met ons:

1. Klik in de bovenste navigatie van uw werkruimte op versies.
  2. Zoek de versie die u wilt delen, klik op Meer acties Meer en selecteer Voorbeeld delen.
  3. Voer in het dialoogvenster Voorbeeld delen uw doelwebsitedomein in (bijv. https://example.com/.)
  4. Kopieer de resulterende voorbeeld-URL uit het aangegeven vak.
  5. Plak de gekopieerde voorbeeld-URL in een elektronisch bericht en stuur het naar een collega. Met de voorbeeld-URL kan de gebruiker in de voorbeeldmodus verbinding maken met uw site en de foutopsporingsinterface van Tag Assistant bekijken.

Zie hier voor de hele preview-helpsectie:
https://support.google.com/tagmanager/answer/6107056?hl=en