IAB TCF v1-conformiteit

Opmerking: Dit document is verouderd, raadpleeg alstublieft IAB TCF v2-conformiteit plaats.

consentmanager.net CMP is geregistreerd bij het IAB TCF-beleid v1 (zie https://iabeurope.eu/tcf-v1/). De CMP ondersteunt daarom functies in overeenstemming met het IAB TCF-beleid, de IAB Consent String-specificatie, de IAB CMP API-specificatie en andere gerelateerde specificaties en beleidsregels.

ConsentManager.net IAB-registratie-informatie

Naam Omschrijving
CMP-ID 31
CMP-domein consentmanager.mgr.consensu.org
CMP is een dienst ja
TCF-versie 1

Als een geregistreerde IAB CMP kan de consentmanger.net CMP cookies maken op het wereldwijde IAB-toestemmingsdomein consensu.org. Elke CMP die bij de IAB is geregistreerd, kan in deze context cookies maken. Het voordeel van dit gemeenschappelijke domein is dat bezoekers die van website A naar website B gaan, niet opnieuw om toestemming hoeven te worden gevraagd. In plaats daarvan kan de CMP van website B eenvoudig de reeds bestaande toestemming van website A gereedmaken via het wereldwijde cookiedomein.

IAB-beleid en ontwerpbeperkingen

Het doel van het IAB-beleid is ervoor te zorgen dat alle leveranciers die een IAB-toestemmingsreeks ontvangen, er veilig op kunnen vertrouwen dat de toestemmingsreeks is gemaakt met een gemeenschappelijke set transparantie. Daarom moeten alle CMP's een bepaalde minimumstandaard volgen met betrekking tot de presentatie van de toestemmingslaag. De IAB vereist momenteel dat CMP's voldoen aan de volgende minimale ontwerpnormen:

1. De gebruikersinterface moet prominent worden weergegeven (moet minimaal 30% van het venster zijn)
  2. Alle gebruikte doeleinden moeten worden weergegeven in de 1e laag van de gebruikersinterface
  3. De 1e laag van de gebruikersinterface moet een link naar een leverancierslijst tonen ("Aangepaste instellingen")
  4. De knop Accepteren en Afwijzen moet dezelfde visuele prominentie hebben
  5. De gebruiker moet het recht hebben om zijn toestemming te allen tijde in te trekken en moet worden geïnformeerd over hoe hij dit moet doen
  6. Als er gevolgen zijn van het niet goedkeuren, moeten deze gevolgen worden toegelicht in de 1e laag
  7. De gebruiker moet op de 1e laag worden geïnformeerd dat toegang tot informatie op zijn apparaat door derden plaatsvindt
  8. De gebruiker moet op de 1e laag worden geïnformeerd dat zijn persoonlijke gegevens worden verwerkt door derden, met voorbeelden van dergelijke gegevens
  9. De gebruiker moet de volledige naam en beschrijving van de doeleinden kunnen bekijken
  10. De gebruiker moet de volledige naam en beschrijving van de functies kunnen bekijken
  11. De gebruiker moet de doelen voor elke leverancier kunnen bekijken
  12. De gebruiker moet de rechtsgrondslag voor elk doel van elke leverancier kunnen herzien
  13. De gebruiker moet de functies voor elke leverancier kunnen bekijken
  14. De gebruiker moet een link naar het privacybeleid van elke leverancier kunnen vinden
  15. De gebruiker moet een manier hebben om de gebruikersinterface opnieuw te laten verschijnen en de voorkeuren te wijzigen
  16. De gebruikersinterface moet de standaardnamen en definities van elke functie en elk doel gebruiken

Voorbeeld van een IAB-conforme toestemmingslaag

ConsentManager.net referentie-implementatie (standaardontwerp en standaardinstellingen) weerspiegelen daarom deze ontwerpnormen. Hier is een voorbeeld hoe dit eruit kan zien:

Hoe ConsentManager.net behandelt het IAB-beleid

ConsentManager stelt onze klanten in staat te kiezen tussen de instellingen die ze nodig hebben voor hun bedrijf en de instellingen die nodig zijn om te voldoen aan het IAB-beleid. Daarom benadrukken we elke instelling die relevant is voor IAB-naleving. Als een van deze instellingen is gedeactiveerd of als een instelling is geactiveerd waardoor de CMP niet voldoet aan het IAB-beleid, verschijnt er een waarschuwingsbericht.

Wat gebeurt er als ik instellingen gebruik die niet voldoen aan het IAB-beleid?

Als u instellingen gebruikt die niet voldoen aan het IAB-beleid, geeft het systeem een ​​waarschuwingsbericht weer om u te informeren over deze instellingen en de gevolgen. Als een niet-conforme instelling wordt opgeslagen en de CMP wordt gebruikt op een website, zal het systeem de volgende wijzigingen aanbrengen in vergelijking met instellingen die voldoen aan het IAB-beleid:

1. De CMP reageert niet langer met toestemmingsinformatie op aanroepen naar de IAB CMP JavaScript API via aanroepen van __cmp() met de standaard commando's (bijv "getVendorConsents" or "getConsentData") om te voorkomen dat leveranciers niet-conforme toestemmingsinformatie krijgen.
  2. De CMP levert nieuwe opdrachten met het voorvoegsel "noncompliant_" (bv "noncompliant_getVendorConsents") om klanten in staat te stellen toestemmingsinformatie op te halen bij de CMP.
  3. De CMP zal de toestemmingsinformatie (toestemmingsreeks) niet langer in het globale cookiedomein (consensu.org) schrijven, maar zal deze opslaan in een cookie op consentmanager.net domein. Tegelijkertijd is de naamgeving van cookies "euconsent" en "eupubconsent" wordt gewijzigd in "nc_euconsent" en "nc_eupubconsent".

Het is belangrijk om te benadrukken dat uw CMP nog steeds blijft functioneren zoals voorheen en nog steeds kan worden gebruikt met tagmanagers of adblocking / uitstellogica enzovoort. Als u en uw partners niet vertrouwen op de IAB TCF-signalen, hebben de bovengenoemde wijzigingen geen effect op uw website.