Info
Content

IAB TCF v2

De consentmanager.net-team maakt deel uit van de IAB TCF-werkgroep en co-auteur van de technische specificaties van IAB TCF v2. We lopen daarmee op de eerste lijn met alle nieuwe ontwikkelingen en wijzigingen in de specificaties. Hier is onze roadmap voor de IAB TCF CMP v2-ondersteuning:

Wat is het verschil tussen de IAB TCF v1 en v2?

De belangrijkste verschillen tussen IAB TCF v1 en v2 zijn dat v2 het nu mogelijk maakt onderscheid te maken tussen "toestemming" en "legitiem belang". Het introduceert ook enkele nieuwe controlefuncties voor uitgevers en voegt / verfijnt de doeleinden die eerder werden gebruikt. Hier is een snel overzicht van de veranderingen tussen v1 en v2:

 • Ondersteuning toegevoegd voor legitiem belang als rechtsgrondslag voor leveranciers en doeleinden
 • Ondersteuning toegevoegd voor "specifieke openbaarmaking van jurisdicties" voor cookies
 • Ondersteuning toegevoegd voor uitgeversbeperkingen
 • Ondersteuning toegevoegd voor OOB (out of band) signalen
 • Ondersteuning toegevoegd voor informatie over bekendgemaakte en toegestane leveranciers
 • Verfijnde ondersteuning voor aangepaste uitgeversdoeleinden
 • Verfijnde doeleinden (12 in plaats van 5), kenmerken en speciale kenmerken
 • Nieuwe logica van het tonen van "stacks" (groepen van doeleinden) in de toestemmingslaag in plaats van meerdere afzonderlijke doeleinden
 • Verfijnde CMP JS API

Zal v1 compatibel zijn met v2?

Nr. Hoewel de nieuwe "tekenreeks voor tranperantie en toestemming" er hetzelfde uit zal zien als de bestaande tekenreeks voor toestemming van v1, is deze niet achterwaarts compatibel. Leveranciers en CMP's die v2-signalen willen lezen, zullen hiervoor nieuwe software moeten ontwikkelen.

Wat is de tijdlijn voor de IAB TCF v2 CMP-ondersteuning?

Dit is de tijdlijn waarvoor we TCF v1 en TCF v2 ondersteunen:

 • 15 januari 2020: Beta ondersteunt TCF v2 voor klanten die de API graag vooraf testen
 • 01 mei 2020: officiële ondersteuning voor IAB TCF v2. Klanten vinden een knop 'Overschakelen naar IAB TCF v2' in de CMP-instellingen (zie hieronder)
 • 01 juli 2020: IAB TCF v1 wordt niet langer ondersteund. Clients die IAB TCF v1-instellingen gebruiken, worden automatisch overgeschakeld naar IAB TCF v2-instellingen

Overschakelen naar IAB TCF v2

Meer informatie over zie hier hoe u van account kunt wisselen.

Om over te schakelen van IAB TCF v1 naar IAB TCF v2 vindt u een Switch-Button in uw CMP-instellingen. Zodra de overstap voor een CMP is voltooid, is het niet meer mogelijk terug te schakelen naar IAB TCF v1. IAB TCF v1-doeleinden worden verwijderd en v2-doeleinden worden toegevoegd. Aa de v1-instellingen zijn niet compatibel met de v2-instellingen, het is noodzakelijk om de volgende taken handmatig uit te voeren:

 • Als u leveranciers gebruikt die niet zijn geregistreerd bij de IAB TCF, moeten deze leveranciers opnieuw worden toegewezen aan de nieuwe doeleinden.
 • Als u niet-IAB-doeleinden gebruikt (aangepaste doeleinden) die zijn toegewezen om verbinding te maken / verbreken met een IAB-doeleinden, moeten deze toewijzingen opnieuw worden gedaan.

Moet ik mijn bezoekers opnieuw vragen?

Ja. De signalen zijn niet compatibel. Alle bezoekers worden opnieuw gevraagd.

Moet ik de code op mijn website wijzigen?

Als je een CMP-Code gebruikt die voor 15 januari 2020 is aangemaakt, dien je de CMP-codes op je website bij te werken.

Moet ik wijzigingen aanbrengen in mijn TagManager of een andere tool die werkt met de CMP of de signalen?

Kan zijn. Voor de meeste TagManagers werkt de verbinding tussen CMP en TagManager op dezelfde manier als voorheen. In sommige gevallen kunnen aanpassingen aan de Tagmanager-regels nodig zijn. Op deze pagina zullen wij u informeren over noodzakelijke wijzigingen.

Verdere lezing

Terug naar boven