Een Pay-or-Accept (PUR)-model implementeren

Vooral voor nieuwsuitgevers kan een toestemmingsmodus waarbij de bezoeker alleen kan kiezen tussen adverteren of een betaald abonnement een interessant model zijn. Uitgevers kunnen dat betaal-of-accept-model (ook bekend als PUR of Accept-or-subscribe) doorvoeren door gebruik te maken van onze geïntegreerde contentpass-module of door de dienst zelf te implementeren.

Ontwerpoverwegingen:

Bij het implementeren van een betaal-of-accepteer-model moeten uitgevers gebruik maken van aangepaste HTML om de betalingsgateway weer te geven. De algemene aanbeveling is om beide opties (betalen of accepteren) even prominent en vergelijkbaar te hebben.

Technische implementatie

De technische implementatie van een eigen betaalmodel is als volgt:

1. Als een betaal-of-accepteer-model op de website wordt gebruikt, moet de website de variabele instellen window.cmp_pur_enable = true; . Dit zal de interne controlemechanismen mogelijk maken. Indien ingeschakeld, zal de laag altijd worden weergegeven, tenzij volledige toestemming (alle leveranciers + doeleinden ingeschakeld) wordt gegeven of het inlogsignaal aanwezig is. Zorg ervoor dat de variabele vóór de CMP-code staat.

2. Nadat de gebruiker heeft betaald en is ingelogd, moet de website dit aan de CMP melden door de variabele in te stellen window.cmp_pur_loggedin = true;. Wanneer u bent ingelogd, wijst de CMP automatisch alle leveranciers en doeleinden af ​​die kunnen worden afgewezen.
    Opmerking: zorg ervoor dat deze variabele ofwel vóór de CMP-code staat of, als dat niet mogelijk is, gebruik window.cmp_waitforimport om de CMP-lading te vertragen terwijl u wacht op de login-status.

3. In gevallen waarin codes van derden alleen worden geblokkeerd wanneer een gebruiker is ingelogd, moet u het kenmerk gebruiken data-cmp-block="purmodel" om aan de CMP te signaleren dat dit script of iframe moet worden geblokkeerd.
    Opmerking: als halfautomatische blokkering wordt gebruikt, moet u: bereid het element voor op blokkering door de attributen bij te werken.

De normale gebruikersstroom is:

1. Bezoeker komt op de website. De automatische blokkeringscode blokkeert alle elementen van derden en/of de webmaster heeft de codes voor halfautomatische blokkering voorbereid.
  2. De CMP ontvangt het signaal cmp_pur_enable en controleert of er toestemming of een login wordt gegeven.
  3. Voor een nieuwe gebruiker wordt geen toestemming of login gegeven, daarom wordt de toestemmingslaag weergegeven.
  4. a) de gebruiker klikt op alles accepteren, de toestemmingslaag wordt verwijderd en de gebruiker kan de website blijven gebruiken
    b) de gebruiker klikt op inloggen of betalen en wordt doorgestuurd naar een nieuwe pagina om de login of betaling uit te voeren (Opmerking: De login/betalingspagina mag geen CMP-code bevatten en mag geen niet-essentiële codes van derden gebruiken)
  5. Nadat de gebruiker heeft betaald en/of is ingelogd, wordt de gebruiker teruggeleid naar de website. De website signaleert cmp_pur_enable EN cmp_pur_loggedin. De CMP schakelt alle leveranciers en doeleinden uit en geeft de toestemmingslaag niet weer.

Configuratievariabelen

Veranderlijk Omschrijving
window.cmp_pur_enable Moet zijn ingesteld op waar om de betaal-of-acceptatiemodus in te schakelen. Bij gebruik van de geïntegreerde contentpass-module wordt deze automatisch op true gezet.
window.cmp_pur_loggedin Geef aan de CMP door of de gebruiker al dan niet als betalende gebruiker is ingelogd.
window.cmp_pur_mode

Stelt in hoe de CMP bezoekers moet behandelen met bestaande keuzes.

Stel in op 0 (standaard) om aan de CMP te melden dat bezoekers met bestaande keuzes die niet alle leveranciers hebben geaccepteerd, opnieuw de toestemmingslaag te zien krijgen.

Stel in op 1 om aan de CMP te signaleren dat bezoekers met bestaande keuzes die niet alle leveranciers hebben geaccepteerd, niet opnieuw de toestemmingslaag te zien krijgen.

Stel in op 2 om aan de CMP te signaleren dat bepaalde doeleinden (ingesteld via window.cmp_pur_purposes) of leveranciers (ingesteld via window.cmp_pur_vendors) moet worden geactiveerd om de toestemmingslaag te verbergen. Als doelen/leveranciers ontbreken, wordt de laag opnieuw getoond.

Inhoud verbergen voor bezoekers die niet hebben geaccepteerd

Om gebruikers te dwingen een keuze te maken, kunt u inhoud op uw pagina verbergen voor het geval dat gebruikers dit niet accepteren. Om dit te doen, kunt u toevoegen class="cmplazyload" data-cmp-block="textblocking" op elk element op uw pagina. Voor bezoekers die niet alle leveranciers en doeleinden hebben geaccepteerd (en niet hebben ingelogd via contentpass of pur-model) zal de CMP het element uitfaden en in plaats daarvan een toestemmingsbericht weergeven.

Je kunt gebruiken data-cmp-preview-... attributen en data-cmp-vendor / data-cmp-purpose attributen om de lay-out en het gedrag aanpassen. Standaard data-cmp-vendor en data-cmp-purpose zijn ingesteld op * (vereist toestemming voor alle doeleinden en leveranciers).

Voorbeeld:

<div class="cmplazyload"
     data-cmp-block="textblocking"
     data-cmp-preview-text="Advertising helps us create quality content for you.
                            Please accept to deliver advertising on this page in order
                            to be able to see this content.">

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec metus arcu, hendrerit
  eget neque eu, lacinia tempus magna. Morbi placerat efficitur nulla nec dictum. Integer
  sit amet facilisis turpis. Proin placerat diam urna, ...
</div>

Bovenstaand voorbeeld ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker niet alle leveranciers en doeleinden heeft geaccepteerd: