[iOS] 3. API-documentatie

initialiseren

De functie Initialize initialiseert de toestemmingslaag en controleert automatisch of de gebruiker toestemming nodig heeft of niet. Deze functie opent uiteindelijk de toestemmingslaag en communiceert met de Apple Tracking Transparency API om de gebruiker om toestemming te vragen

Retourneren

CMPConsentTool

Voorbeeld
let cmpConfig : CmpConfig = CmpConfig.shared.setup(withId: config.appId, domain: config.domain, appName: config.appName, language: config.language);
cmpConsentTool = CMPConsentTool(cmpConfig: cmpConfig).initialize()

metCloseListener

Voegt een goede luisteraar toe om meldingen te ontvangen wanneer de toestemmingslaag wordt gesloten.

parameters
Naam Type Omschrijving
sluitenLuister functie Callback die wordt aangeroepen wanneer de toestemmingslaag wordt gesloten.
Retourneren

CMPConsentTool

Voorbeeld
func onClose() -> Void {
      NSLog("APP:CLOSED");
      // add custom business logic here
}
cmpConsentTool = CMPConsentTool(cmpConfig: cmpConfig, viewController: self)
            .withCloseListener(onClose)

met OpenListener

Voegt een open luisteraar toe om meldingen te ontvangen wanneer de toestemmingslaag wordt geopend.

parameters
Naam Type Omschrijving
openListener functie Callback die wordt aangeroepen wanneer de toestemmingslaag wordt geopend
Retourneren

CMPConsentTool

Voorbeeld
func onOpen() -> Void {
      NSLog("APP:CLOSED");
      // add custom business logic here
}
cmpConsentTool = CMPConsentTool(cmpConfig: cmpConfig, viewController: self)
            .withCloseListener(onOpen)

metErrorListener

Voegt een foutluisteraar toe om meldingen te ontvangen wanneer er een fout is opgetreden

parameters
Naam Type Omschrijving
foutListener functie Terugbellen om actie toe te voegen als er een fout is opgetreden.
Retourneren

CMPConsentTool

Voorbeeld
func onCMPError(type: CmpErrorType, message: String?) -> Void {
    switch type {
    case .networkError:
        print(message)
        print("error network")
        break
    case .timeoutError:
        print(message)
        print("error timeout")
        break
    case .consentDataReadWriteError:
        print(message)
        print("error consent read/write")
        break
    case .unknownError:
        print(message)
        print("error unknown")
        break
    @unknown default:
        print(message)
        print("error network")
        break
    }
}
cmpConsentTool = CMPConsentTool(cmpConfig: cmpConfig, viewController: self)
            .withErrorListener(onCMPError)

metOnCMPNotOpenedListener

Voegt een Cmp niet geopende callback toe om een ​​melding te krijgen wanneer de toestemmingslaag niet wordt geopend

parameters
Naam Type Omschrijving
openListener functie Callback die wordt aangeroepen wanneer de toestemmingslaag `niet geopend` is. De meest voorkomende reden is dat de gebruiker al toestemming heeft gegeven
Retourneren

CMPConsentTool

Voorbeeld
func onCMPNotOpened() -> Void {
      NSLog("APP:CLOSED");
      // add custom business logic here
}
cmpConsentTool = CMPConsentTool(cmpConfig: cmpConfig, viewController: self)
            .withOnCMPNotOpenedListener(onCMPNotOpened)

withOnCmpButtonClickedCallback

Stelt een callback in om meldingen te ontvangen wanneer de gebruiker op een knop klikt om de toestemmingslaag te sluiten.

parameters
Naam Type Omschrijving
openListener functie Callback die wordt aangeroepen met de ``CmpButtonEvent`` die aangeeft op welke knop is gedrukt
Retourneren

CMPConsentTool

Voorbeeld
func onButtonClickedEvent(event: CmpButtonEvent) -> Void {
    switch event {
    case .acceptAll:
        print("user accepted all")
        break
    case .rejectAll:
        print("user accepted all")
        break
    case .save:
        print("user saved custom settings")
        break
    case .close:
        print("user closed consent layer without giving consent")
        break
    @unknown default:
        print("unknown button event")
    }
}
cmpConsentTool = CMPConsentTool(cmpConfig: cmpConfig, viewController: self)
            .withOnCmpButtonClickedCallback(onButtonClickedEvent)

metCmpViewControllerConfigurationBlock

Pas de toestemmingslaag UIViewController aan

parameters
Naam Type Omschrijving

configuratieBlok

CmpViewControllerConfigurationBlock

Pas de toestemmingslaag aan

UIViewController

Retourneren

CMPConsentTool

Voorbeeld
cmpConsentTool = CMPConsentTool(cmpConfig: cmpConfig)
            .withCmpViewControllerConfigurationBlock({ viewController in
                viewController?.modalPresentationStyle = .formSheet
            })

metCmpViewConfigurationBlock

Pas de UiView van de toestemmingslaag aan

parameters
Naam Type Omschrijving

configuratieBlok

CmpUIViewConfigurationBlock

Pas de toestemmingslaag aan

UiView

Retourneren

CMPConsentTool

Voorbeeld
let cmpLayout = CmpLayout.default()
        cmpLayout?.cornerRadius = 10.0
        cmpLayout?.customLayout = CGRect(x: 0, y: 0, width: 200, height: 300)
cmpConsentTool = CMPConsentTool(cmpConfig: cmpConfig)
                        .withCmpViewConfigurationBlock({ uiView in
                cmpLayout?.apply(to: uiView)
            })

met UpdateGoogle-toestemming

Haal de Google ConsentMode-status op

parameters
Naam Type Omschrijving

toestemmingKaart

[Draad: Draad]?

Toestemmingsstatus
Retourneren

CMPConsentTool

Voorbeeld
       cmpConsentTool = CMPConsentTool(cmpConfig: cmpConfig)
            .withUpdateGoogleConsent(onCmpUpdateGoogleConsent)
    }

func onCmpUpdateGoogleConsent(consentMap: [String: String]?) -> Void {
        guard let consentMap = consentMap else { return }

var firebaseConsentMap: [ConsentType: ConsentStatus] = [:]

consentMap.forEach { key, value in
            if let consentType = convertToFirebaseConsentType(from: key),
               let consentStatus = convertToFirebaseConsentStatus(from: value) {
                firebaseConsentMap[consentType] = consentStatus
            }
        }

Analytics.setConsent(firebaseConsentMap)
    }

func convertToFirebaseConsentType(from key: String) -> ConsentType? {
        switch key {
        case "analytics_storage":
            return .analyticsStorage
        case "ad_storage":
            return .adStorage
        case "ad_user_data":
            return .adUserData
        case "ad_personalization":
            return .adPersonalization
        default:
            return nil
        }
    }

func convertToFirebaseConsentStatus(from value: String) -> ConsentStatus? {
        switch value {
        case "granted":
            return .granted
        case "denied":
            return .denied
        default:
            return nil
        }
    }

checkAndOpenConsentLayer

Controleer en open de toestemmingslaag

Retourneren

Geen retourwaarde

Voorbeeld
cmpConsentTool.checkAndOpenConsentLayer()

openCmpConsentToolView

Opent de weergave van de CMP-toestemmingslaag

Retourneren

Geen retourwaarde

Voorbeeld
cmpConsentTool.openView()

controle

Check

parameters
Naam Type Omschrijving
opCmpLayerOpen functie Terugbellen wanneer de toestemmingslaag open moet zijn.
is in cache Boolean BOOL-vlag wanneer TRUE, wordt het verzoek in de cache opgeslagen en wordt het antwoord opgeslagen
Retourneren

Geen retourwaarde

Voorbeeld
cmpConsentTool?.check(
  	{
		print("Layer wants to open")
    	// self.cmpConsentTool?.openView()
    },
    isCached: true,
    onCmpLayerNotOpen: {
     	print("Layer does not want to open")
    }
)

heeftToestemming

Controleert of de gebruiker toestemming heeft gegeven. De toestemmingslaag kan de optie hebben om de laag gewoon te sluiten. In dit geval heeft de gebruiker geen toestemming gegeven.

Retourneren
Voorbeeld
cmpConsentTool.hasConsent()

GetAllPurposes

Haalt een door komma's gescheiden tekenreeks op van de uitgeschakelde `doel`-ID's

Retourneren

Tekenreeks van alle `doel`-ID's

Voorbeeld
cmpConsentTool.getAllPurposes()

getAllPurposeList

Haalt een lijst op van alle `doel`-ID's voor de gegeven Cmp.

Retourneren

Een `Lijst` met alle `purpose` ID's.

Voorbeeld
cmpConsentTool.getAllPurposeList()

getEnabledPurposes

Haalt een door komma's gescheiden tekenreeks op van de ingeschakelde `doel`-ID's

Retourneren

'String' van ingeschakelde 'purpose'-ID's

Voorbeeld
cmpConsentTool.getEnabledPurposes()

getEnabledPurposeList

Ontvang een lijst met overeengekomen doelen

Retourneren

Voorbeeld
cmpConsentTool?.getEnabledPurposeList()

getDisabledPurposes

Krijg uitgeschakelde doeleinden

Retourneren

Voorbeeld
cmpConsentTool?.getDisabledPurposes()

haalAlleVerkopers

Krijg alle leveranciers

Retourneren

Voorbeeld
cmpConsentTool?.getAllVendors()

getAllVendorsLijst

Krijg alle leverancierslijst

Retourneren

Voorbeeld
cmpConsentTool?.getAllVendorsList()

getEnabledVendors

Ontvang ingeschakelde leveranciers

Retourneren

Voorbeeld
cmpConsentTool?.getEnabledVendors()

getEnabledVendorList

Ontvang een ingeschakelde leverancierslijst

Retourneren

Voorbeeld
cmpConsentTool?.getEnabledVendorList()

getDisabledVendors

Krijg uitgeschakelde leveranciers

Retourneren

Voorbeeld
cmpConsentTool?.getDisabledVendors()

leverancierslijst inschakelen

Maakt een lijst met leveranciers mogelijk en werkt de gegeven toestemming bij

parameters
Naam Type Omschrijving
vendors reeks Lijst met leveranciers-ID's die moeten worden ingeschakeld.
opVoltooien functie Terugbellen voor het afhandelen van een gebeurtenis met ontvangen toestemming. het wordt gebeld wanneer toestemming is ontvangen en verwerkt.
Retourneren

Geen retourwaarde

Voorbeeld
func onFinish() -> Void {
    NSLog("Notification, that new consent is received");
}
let vendors = ["1","2"]
cmpConsentTool?.enableVendorList(vendors, onFinish: onFinish)

leverancierslijst uitschakelen

Schakelt een lijst met leveranciers uit en werkt de gegeven toestemming bij

parameters
Naam Type Omschrijving
vendors reeks Lijst met leveranciers-ID's die moeten worden uitgeschakeld.
opVoltooien functie Terugbellen voor het afhandelen van een gebeurtenis met ontvangen toestemming. het wordt gebeld wanneer toestemming is ontvangen en verwerkt.
Retourneren

Geen retourwaarde

Voorbeeld
func onFinish() -> Void {
    NSLog("Notification, that new consent is received");
}
let vendors = ["1","2"]
cmpConsentTool?.disableVendorList(vendors, onFinish: onFinish)

SchakelPurposeList in

Maakt een lijst met doeleinden mogelijk en werkt de gegeven toestemming bij

parameters
Naam Type Omschrijving
doeleinden reeks Lijst met doel-ID's die moeten worden ingeschakeld.
opVoltooien functie (Optioneel) Terugbellen voor het afhandelen van een gebeurtenis met ontvangen toestemming. het wordt gebeld wanneer toestemming is ontvangen en verwerkt.
Retourneren

Geen retourwaarde

Voorbeeld
func onFinish() -> Void {
    NSLog("Notification, that new consent is received");
}
let vendors = ["1","2"]
cmpConsentTool?.enablePurposeList(vendors, onFinish: onFinish)

// or without callback
cmpConsentTool?.enablePurposeList(vendors)

uitschakelenPurposeList

Schakelt een lijst met doeleinden uit en werkt de gegeven toestemming bij

parameters
Naam Type Omschrijving
doeleinden reeks Lijst met doel-ID's die moeten worden uitgeschakeld.
opVoltooien functie (Optioneel) Terugbellen voor het afhandelen van een gebeurtenis met ontvangen toestemming. het wordt gebeld wanneer toestemming is ontvangen en verwerkt.
Retourneren

Geen retourwaarde

Voorbeeld
func onFinish() -> Void {
    NSLog("Notification, that new consent is received");
}
let vendors = ["1","2"]
cmpConsentTool?.disablePurposeList(vendors, onFinish: onFinish)

// or without callback
cmpConsentTool?.disablePurposeList(vendors)

weigerAlles

Weigert de toestemmingslaag en gedraagt ​​zich hetzelfde wanneer de gebruiker de toestemming `niet accepteerde`

parameters
Naam Type Omschrijving
opVoltooien functie Terugbellen voor het afhandelen van een gebeurtenis met ontvangen toestemming. het wordt gebeld wanneer toestemming is ontvangen en verwerkt.
Retourneren

Geen retourwaarde

Voorbeeld
func onFinish() -> Void {
    NSLog("Notification, that new consent is received");
}
cmpConsentTool.rejectAll(onFinish)

accepteer alles

Accepteert de toestemmingslaag en gedraagt ​​zich hetzelfde wanneer de gebruiker de toestemming 'deed accepteren'

parameters
Naam Type Omschrijving
opVoltooien functie Terugbellen voor het afhandelen van een gebeurtenis met ontvangen toestemming. het wordt gebeld wanneer toestemming is ontvangen en verwerkt.
Retourneren

Geen retourwaarde

Voorbeeld
func onFinish() -> Void {
    NSLog("Notification, that new consent is received");
}
cmpConsentTool.acceptAll(onFinish)

getUSPrivacyString

Download de Amerikaanse privacystring

Retourneren

`String` De Amerikaanse privacystring, die is ingesteld door consentmanager

Voorbeeld
cmpConsentTool.getUSPrivacyString()

heeftVendorConsent

Heeft toestemming van de verkoper

parameters
Naam Type Omschrijving
verkopers ID Draad verkopers ID
leverancierIsV1ofV2 BOOl als leverancier-ID een IAB-leverancier is. (verouderd: de vlag is niet meer nodig)
Retourneren
Voorbeeld
cmpConsentTool.hasVendorConsent("vendorID")

heeftPurposeConsent

Controleert of de doel-ID is ingeschakeld op basis van de toestemming van de gebruiker.

parameters
Naam Type Omschrijving
doelId Draad doel-id
leverancierIsV1ofV2 BOOl als leverancier-ID een IAB-leverancier is. (verouderd: de vlag is niet meer nodig)
Retourneren

Voorbeeld
cmpConsentTool.hasPurposeConsent("purposeID")

getGoogleACString

Haalt de Google add-ID (`addtlConsent`) string op die is ingesteld door de consent manager.

Retourneren

Google AC-tekenreeks

Voorbeeld
cmpConsentTool.getGoogleACString()

getConsentstring

Haal de laatste tekenreeks voor toestemming op

Retourneren
Voorbeeld
getConsentstring()

exportCmpString

Exporteert de CmpData-tekenreeks

Retourneren

De CmpData String base64 gecodeerd

Voorbeeld
CMPConsentTool.exportCmpString()

toestemmingRequestedToday

Controleert of de toestemmingslaag vandaag is aangevraagd

Retourneren

TRUE als de CMPConsent Manager Server is vandaag aangevraagd, anders FALSE

Voorbeeld
cmpConsentTool.consentRequestedToday()

is toestemming vereist

Controleert of de gebruiker acceptatie nodig heeft

Retourneren

TRUE als de gebruiker toestemming moet geven.

Voorbeeld
cmpConsentTool.isConsentRequired()

opnieuw in te stellen

Reset alle gegevens die zijn ingesteld door de ``CMPConsentTool``

Retourneren

Geen retourwaarde

Voorbeeld
CMPConsentTool.reset()