Info
Content

[iOS] 4. Apple Privacymanifest

Vanaf 01 mei 2024 verplicht Apple app-uitgevers om een ​​‘privacymanifest’ toe te voegen aan elke app die naar de appstore wordt geüpload. Het privacymanifest schetst hoe de app bepaalde technologieën of functies gebruikt. Omdat deze technologieën relevant kunnen zijn voor de privacy van de gebruiker, moet de app de reden specificeren waarom deze technologieën worden gebruikt. Apps die geen privacymanifest hebben, waarbij het privacymanifest niet alle gebruikte technologieën dekt of waarbij de redenen voor het gebruik van de technologieën onjuist/ontoereikend zijn, het Apple-verificatieteam kan de app afwijzen en de app wordt mogelijk niet gepubliceerd in de Apple App-Store.

Details van het privacymanifest voor ontwikkelaars

De consentmanager's SDK Privacy Manifest File beschrijft de verzamelde gegevenstypen en de redenen voor toegang tot UserDefaults. Er worden twee primaire gegevenscategorieën beschreven: "Andere gegevenstypen"En"Ruwe locatie", beide uitsluitend verzameld voor app-functionaliteit zonder te worden gekoppeld aan de identiteit van de gebruiker of te worden gebruikt voor trackingdoeleinden. Bovendien heeft de SDK toegang tot Gebruikersstandaarden, met gespecificeerde redenen onder codes "CA92.1"En"C56D.1", wat aangeeft dat deze toegang bedoeld is voor het beheren van gebruikersvoorkeuren of instellingen die essentieel zijn voor de werking van de app, terwijl de privacy behouden blijft door gegevens niet te koppelen aan de identiteit van de gebruiker of zich bezig te houden met tracking.

Het privacymanifestbestand is vanaf versie 2.0 opgenomen in onze iOS SDK. Als u een oudere SDK-versie gebruikt, raden we u aan een upgrade uit te voeren.

CMP SDK-gegevens

Aanvullende metagegevens vereist voor de app-functionaliteit van de SDK:

sleutel Omschrijving Type
CMP_VorigeVersie

De vorige versie van het CMP werd gebruikt.

Draad

CMP_ConsentLayerBijgewerkt

Tijdstempel van de laatste update van de TCF-gegevens.

Datum

CMP_Metakeys

TCF-metagegevenssleutelarray Draad
CMP_ConsentDryCheckLastUpdated Tijdstempel van de laatste droge controle op toestemmingsupdates. Datum
CMP_ConsentDryCheckStatus Status van de laatste droge controle Boolean
CMP_Gebruikerstoestemming Slaat de toestemmingsbeslissingen van de gebruiker op. Data

TCF-frameworkgegevens

Onze SDK slaat de belangrijkste waarden op in UserDefaults om AVG-nalevingsgegevens te beheren volgens TCF v2.2, waardoor interoperabiliteit met SDK's van derden mogelijk wordt die ook voldoen aan de TCF-normen. 

Meer details over het TCF Framework vindt u hier: 

https://iabeurope.eu/transparency-consent-framework/

Verdere lezing

Terug naar boven