Mijn conversietracking (bijvoorbeeld Google Analytics) werkt niet?

Er zijn 2 mogelijke problemen waarom het bijhouden van conversies niet kan werken:

Google is geblokkeerd

Controleer of er URL-verzoeken worden aangeroepen bij uw conversie (bijv. laatste afrekenstap) en hoe ze worden aangeroepen (rechtstreeks in uw HTML-code of vanuit uw Tag Manager zoals GTM).

Als de Google-codes niet worden aangeroepen (geen conversie-URL-verzoeken), controleer dan of ze zijn geblokkeerd (zie semi-handmatige blokkering) OF als de trigger in Tag Manager verkeerd is (zie hier voor Trigger-voorbeelden in GTM).

Google besluit niet te volgen

Google-codes worden aangeroepen en u kunt zien dat tracking-URL-verzoeken worden aangeroepen:

Het gebruikelijke geval is dat de Google-toestemmingsmodus is geactiveerd maar verkeerd is ingesteld.
Volg ALLE hier vermelde stappen zeer nauwkeurig.