Info
Content

Het genereren van inkomsten uit advertenties

Als u een uitgever of website-eigenaar bent en uw belangrijkste bron van inkomsten is het adverteren op uw website, kunnen sommige instellingen nuttig zijn om uw advertentie-inspanningen te ondersteunen.

Houd er rekening mee dat: De beschrijvingen op deze pagina zijn alleen gericht op het verhogen van de advertentie-inkomsten. Raadpleeg altijd uw advocaat voor juridisch advies.

1. Verkopers: hoe meer, hoe beter

Vanuit het oogpunt van het genereren van inkomsten geldt: hoe meer leveranciers u in uw leverancierslijst heeft, hoe beter deze is. Alleen leveranciers die in uw leverancierslijst staan, ontvangen verkeer en kunnen bieden en het verkeer kopen. Wanneer u leveranciers toevoegt, dient u zich te concentreren op leveranciers die de IAB TCF ondersteunen en / of geregistreerd zijn bij Google:

Belangrijke opmerking: Hoe meer leveranciers u gebruikt, hoe groter de cookie die we gebruiken om de toestemmingsinformatie op te slaan. Browsers en webservers hebben beperkingen met betrekking tot de lengte van cookies. We raden ten zeerste aan om niet meer dan 200 leveranciers te gebruiken.

2. Zorg ervoor dat alle relevante doeleinden worden gebruikt

Vooral wanneer u met de IAB TCF werkt, raden we aan om alle 10 IAB TCF-doeleinden in te schakelen. In sommige (zeldzame) gevallen kan het ook zinvol zijn om speciale doeleinden mogelijk te maken. Ook: gebruik stapels (meestal stapel 42) om de hoeveelheid inhoud op het welkomstscherm te beperken. Zie hier voor meer details.

3. Zorgen voor IAB TCF-conformiteit

De IAB TCF wordt voor de meeste adverteerders gebruikt en is daarom een ​​essentieel onderdeel van de advertentie-inkomsten. We raden ten zeerste aan om de IAB TCF te gebruiken bij het genereren van inkomsten met advertenties. Zorg er bij het gebruik van de TCF voor dat alle instellingen op een conforme manier worden gebruikt. Zie hier voor meer details.

4. Optimaliseer uw acceptatiegraad

Om goedbetaalde gepersonaliseerde advertenties weer te geven, is het meestal nodig dat de bezoeker deze accepteert. Daarom moet u gebruiken A / B-testen en ontwerpoptimalisatie om uw acceptatiegraad te verhogen.

5. Zorg ervoor dat Google kan werken

Voor de meeste uitgevers zijn Google AdSense, Google DV36 en Google Adx de belangrijkste bron van advertentie-inkomsten. Zorg er daarom voor dat u alle instellingen gebruikt die nodig zijn om Google te laten werken: Zorg ervoor dat de leverancier "Google Advertising Products" in uw leverancierslijst staat, zorg ervoor dat u de IAB TCF-compliant gebruikt en dat u de juiste doeleinden gebruikt. Zie hier voor meer details.

6. Gebruik Google Limited-advertenties

In gevallen waarin de bezoeker weigert, kan Google Limited Ads helpen om niet-gepersonaliseerde advertenties weer te geven in plaats van de advertentieruimten leeg te laten. Zie hier voor meer details.

7. Schakel LI-schakelaars in

Door LI-schakelaars in te schakelen, wordt de drempel voor bezoekers om zich voor alles af te melden groter en wordt daarmee de "acceptatie" vergroot. Ook wanneer u Google Limited Ads gebruikt, heeft het meestal alleen zin als LI-schakelaars zijn ingeschakeld. Zie hier voor meer details.

8. Pay-or-Advertising-modellen

Voor websites met unieke en hoogwaardige inhoud kunnen uitgevers nadenken over het opzetten van een Pay-or-Advertising-model: bezoekers kunnen de advertenties op de websites accepteren of een kleine vergoeding betalen en de pagina advertentievrij krijgen. Consentmanager heeft een geïntegreerde verbinding met contentpass om dergelijke modellen mogelijk te maken.

Terug naar boven