De ConsentManager CMP maakt rapportages zodat u een beter beeld krijgt van wat er op uw website gebeurt.

Filteren en groeperen

Om het beste overzicht te krijgen, kunt u de gegevens filteren die aan u worden getoond. Selecteer daarom eenvoudig de gewenste opties uit het formulier:

Alle afmetingen kunnen ook worden gegroepeerd. Vink het selectievakje aan voor de dimensie die u wilt groeperen. Alle afmetingen kunnen gecombineerd / gegroepeerd worden met alle andere afmetingen.

Note
Afhankelijk van de groepering zullen sommige gerapporteerde kolommen leeg lijken. Als u bijvoorbeeld groepeert op ontwerp, wordt in de kolom "PageViews" een 0 (nul) weergegeven omdat de paginaweergaven niet worden meegeteld bij het ontwerp.

Metriek

Zodra het rapport is gegenereerd, worden de volgende statistieken weergegeven:

• Verkeer> Bezoeken
    Aantal bezoeken (sessies) dat uw website heeft gehad. Een sessie eindigt als een gebruiker langer dan 2 uur inactief is.
  • Verkeer> PageViews
    Aantal PageViews dat uw website had. Zie onze definitie van een paginaweergave. Een paginaweergave bevat alle tijden waarop onze code op uw website is geïnstalleerd, ongeacht of de toestemmingslaag al dan niet werd weergegeven.

• Verkeer> Keuze bestond
    Aantal PageViews met reeds bestaande keuze. Aangezien voor onbekende bezoekers de eerste paginaweergave wordt gebruikt om de toestemmingslaag weer te geven, bevatten deze meestal alleen paginaweergaven 2, 3, 4, 5 ... van een bezoeker.

• Verkeer> Geaccepteerd
    Aantal PageViews met reeds bestaande keuze waar alle opties werden geaccepteerd.
    Verkeer> Geweigerd
    Aantal PageViews met reeds bestaande keuze waarbij alle opties zijn afgewezen.
  • Verkeer> Aangepast
    Aantal PageViews met reeds bestaande keuze waar aangepaste opties werden gekozen.

• Verkeer> Niet nodig
    Aantal PageViews waarvoor geen toestemming nodig was (bijv. Bezoekers buiten de EER / EU en / of VS / Californië).

• Verkeer> Niet mogelijk
    Aantal PageViews waar een cosent laag getoond moet worden (bijv. De bezoeker heeft nog niet gekozen of de laag moet opnieuw getoond worden vanwege nieuwe instellingen) maar de CMP besloot het toestemmingsscherm niet te tonen (bijv. Omdat de bezoekersbrowser geen ondersteuning bood cookies of de bezoeker negeerde het toestemmingsscherm te vaak).

• Toestemmingsscherm> Weergeven
    Hoeveelheid van hoe vaak het toestemmingsscherm werd getoond. Dit is niet hetzelfde als het aantal bezoekers aangezien een enkele bezoeker de toestemmingslaag zou kunnen negeren en de pagina meerdere keren zou vernieuwen (en dus zou het getoonde toestemmingsscherm meerdere keren worden geteld).

• Toestemmingsscherm> Accepteren
    Het aantal toestemmingsschermen dat wordt weergegeven en de bezoeker klikt op de knop Accepteren.
    % (Views)> Percentage gebaseerd op alle Consent Scree Views
    % (Keuzes)> Percentage gebaseerd op alle gemaakte keuzes (accepteren + afwijzen + aangepast)
  • Toestemmingsscherm> Afwijzen
    Het aantal toestemmingsschermen dat wordt weergegeven en de bezoeker klikt op de afwijzingsknop.
    Als u GEEN afwijzingsknop in uw ontwerp heeft, wordt afwijzing alleen geteld als de gebruiker ALLE leveranciers heeft gedeactiveerd (scherm met aangepaste instellingen).
  • Toestemmingsscherm> Aangepast
    Het aantal toestemmingsschermen wordt getoond en de bezoeker heeft een aangepaste keuze gemaakt.
  • Toestemmingsscherm> Genegeerd
    Het aantal toestemmingsschermen dat wordt getoond en de bezoeker heeft geen keuze gemaakt.
  • Toestemmingsscherm> Bouncepercentage
    (Totaal) Percentage PageViews waarop een toestemmingsscherm werd getoond en die ertoe leiden dat de bezoeker de website verlaat in plaats van verder te surfen op de website. Het gebruikelijke scenario hiervoor is dat een bezoeker naar uw website komt, de toestemmingslaag wordt weergegeven en de pagina verlaat (met of zonder een keuze maken voordat u vertrekt).
    (Actief) Percentage PageViews waarop een toestemmingsscherm werd getoond en die ertoe leiden dat de bezoeker de website verlaat in plaats van verder te surfen op de website. Het gebruikelijke scenario hiervoor is dat een bezoeker naar uw website komt, de toestemmingslaag wordt weergegeven en de pagina verlaat (zonder een keuze maken voordat u vertrekt).

Het rapport exporteren

Om het rapport te exporteren, kunt u de koppeling CSV exporteren boven de resultaattabel gebruiken. Als u het rapport automatisch wilt exporteren, kunt u onze API gebruiken of de exportlink kopiëren en & kname = ... & kpass = ... de link toevoegen om te verifiëren. Als u dit doet, zorg er dan voor dat u de link niet aan derden geeft, aangezien uw wachtwoord in platte tekst zal worden weergegeven.

Houd er rekening mee dat: Rapportagedetails zijn slechts 45 dagen beschikbaar. Hierna toont het rapport alleen gegroepeerde gegevens op datum en niet langer op ontwerp / besturingssysteem / browser enzovoort.

FAQ

Ik gebruik een ontwerp waarbij de achtergrond van de pagina verborgen is. Hoe kan er nog steeds een hoge negeerfrequentie zijn?

Het verbergen van de website betekent niet dat een bezoeker de toestemmingslaag niet kan negeren. Gewoonlijk kan een negeerpercentage optreden wanneer:

• Bezoeker verlaat de website
  • Bezoeker drukt op de knop Vernieuwen
  • Bezoeker is een robot / crawler (robots negeren eenvoudig de toestemmingslaag en blijven surfen op de website omdat ze de toestemmingslaag niet 'zien' maar de inhoud eronder)

Waarom verschillen het negeerpercentage en het bouncepercentage?

Bouncepercentage betekent dat de bezoeker de website heeft verlaten - negeren betekent alleen dat de bezoeker niet op een knop op de toestemmingslaag heeft geklikt. Bezoekers kunnen op uw website blijven surfen terwijl ze de toestemmingslaag negeren (zie hierboven).

Waarom geeft mijn Google Analytics-account andere cijfers weer dan wat? consentmanager shows?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​analysetool verschillende cijfers zou laten zien:

• Verschillen in bezoeken zijn vaak te wijten aan het feit dat er verschillende meetperiodes zijn geselecteerd. consentmanager meet alleen bezoeken (sessies) en niet bezoekers.
  • Het gebruik van adblockers door bezoekers kan ervoor zorgen dat analytics en consentmanager tel verschillende nummers.
  • Indien correct geïmplementeerd, mag een analysetool alleen actief zijn als er toestemming is gegeven. Daarom telt het automatisch minder.
  • Meestal filtert de analyse-tool botverkeer veel sterker dan wat dan ook consentmanager is aan het filteren.
  • Zorg er ook voor dat u de juiste cijfers vergelijkt (bijv. Paginaweergaven met paginaweergaven en niet paginaweergaven met bezoeken enzovoort)