De consentmanager CMP ondersteunt verschillende internationale standaarden en specificaties om gebruikers in staat te stellen de privacy-instellingen op een alternatieve manier te bepalen (meestal via instellingen in hun browser). consentmanager ondersteunt momenteel de volgende privacy-API's:

DNT / HTTP-header niet volgen

Indien ingeschakeld in de CMP-instellingen, zal de CMP DNT-signalen herkennen die door de browser worden verzonden. De instellingen zijn te vinden op: Menu > CMP's > Bewerken > Overige instellingen > Privacy API's > DNT. De instelling kan een van de drie opties gebruiken:

1. Uit - De CMP negeert DNT-headers (standaard)
  2. Schakel alle doeleinden uit - Als het DNT-signaal aanwezig is, schakelt de CMP alle doeleinden uit die kunnen worden uitgeschakeld (doeleinden die niet zijn ingesteld op een status die resulteert in een "altijd aan")
  3. Geselecteerde doeleinden uitschakelen - Als het DNT-signaal aanwezig is, zal de CMP de geselecteerde doeleinden uitschakelen

Om het signaal te herkennen, moet de browser de volgende HTTP-header verzenden:

DNT: 1

Houd er rekening mee dat de CMP de doeleinden volledig zal uitschakelen als het DNT-signaal aanwezig is. Dit betekent dat een gebruiker ze niet opnieuw kan activeren.

Houd er rekening mee dat het CMP de toestemmingslaag niet zal tonen als het constateert dat alle doeleinden een status hebben die niet door de gebruiker kan worden gewijzigd (bijv. uitgeschakeld of "altijd aan").

GPC / GlobalPrivacyControl HTTP-header

Indien ingeschakeld in de CMP-instellingen, zal de CMP GPC-signalen herkennen die door de browser worden verzonden. De instellingen zijn te vinden op: Menu > CMP's > Bewerken > Overige instellingen > Privacy-API's > GPC. De instelling kan een van de drie opties gebruiken:

1. Uit - De CMP negeert GPC-headers (standaard)
  2. Alle doeleinden uitschakelen - Als het GPC-signaal aanwezig is, schakelt de CMP alle doeleinden uit die kunnen worden uitgeschakeld (doeleinden die niet zijn ingesteld op een status die resulteert in een "altijd aan")
  3. Geselecteerde doeleinden uitschakelen - Als het GPC-signaal aanwezig is, zal de CMP de geselecteerde doeleinden uitschakelen

Ondersteuning voor GPC kan wettelijk verplicht zijn als uw website bezoekers uit Californië/VS target. Meer informatie over GPC vindt u hier: https://globalprivacycontrol.org/

Om het signaal te herkennen, moet de browser de volgende HTTP-header verzenden:

Sec-GPC: 1

Houd er rekening mee dat de CMP de doeleinden volledig zal uitschakelen als het GPC-signaal aanwezig is. Dit betekent dat een gebruiker ze niet opnieuw kan activeren.

Houd er rekening mee dat het CMP de toestemmingslaag niet zal tonen als het constateert dat alle doeleinden een status hebben die niet door de gebruiker kan worden gewijzigd (bijv. uitgeschakeld of "altijd aan").

ATT / Apple App Tracking Transparantie

Indien ingeschakeld in de CMP-instellingen, zal de CMP ATT-signalen herkennen die door de app worden verzonden. De instellingen zijn te vinden op: Menu > CMP's > Bewerken > Overige instellingen > Privacy API's > ATT. De instelling kan een van de drie opties gebruiken:

1. Uit - De CMP negeert ATT-headers (standaard)
  2. Alle doeleinden uitschakelen - Als het ATT-signaal aanwezig is, schakelt de CMP alle doeleinden uit die kunnen worden uitgeschakeld (doeleinden die niet zijn ingesteld op een status die resulteert in een "altijd aan")
  3. Geselecteerde doeleinden uitschakelen - Als het ATT-signaal aanwezig is, zal de CMP de geselecteerde doeleinden uitschakelen

Mogelijk is ondersteuning voor ATT vereist door Apple om uw app in de Apple app store te kunnen updaten. Zorg ervoor dat u de nieuwste consentmanager iOS SDK om de signalen in te schakelen.

Als de SDK constateert dat ATT door de gebruiker is afgewezen, schakelt de CMP automatisch de overeenkomstige doeleinden uit bij het weergeven van de toestemmingslaag.

Als de CMP wordt geladen in een inApp WebView, kan de aanwezigheid van ATT worden gesignaleerd door ?cmpatt=2 of #cmpatt=2 toe te voegen aan de website-URL.

Houd er rekening mee dat de CMP de doeleinden volledig zal uitschakelen als het ATT-signaal aanwezig is. Dit betekent dat een gebruiker ze niet opnieuw kan activeren.

Houd er rekening mee dat het CMP de toestemmingslaag niet zal tonen als het constateert dat alle doeleinden een status hebben die niet door de gebruiker kan worden gewijzigd (bijv. uitgeschakeld of "altijd aan").

ADPC / Geavanceerde gegevensbeschermingscontrole

Indien ingeschakeld in de CMP-instellingen, zal de CMP ADPC-signalen herkennen die door de browser worden verzonden. De instellingen zijn te vinden op: Menu > CMP's > Bewerken > Overige instellingen > Privacy-API's > ADPC. De instelling kan een van de drie opties gebruiken:

1. Uit - De CMP negeert ADPC-headers (standaard)
  2. Alle doeleinden uitschakelen - Als het ADPC-signaal aanwezig is, schakelt de CMP alle doeleinden uit die kunnen worden uitgeschakeld (doeleinden die niet zijn ingesteld op een status die resulteert in een "altijd aan")
  3. Geselecteerde doeleinden uitschakelen - Als het ADPC-signaal aanwezig is, zal de CMP de geselecteerde doeleinden uitschakelen

Indien ingeschakeld, controleert de CMP of de ADPC HTTP-headers worden verzonden. Als de headers niet worden verzonden, gebruikt de CMP de ADPC JavaScript-API om de toestemmingsinformatie op te halen.

Houd er rekening mee dat: Indien ingeschakeld en als de CMP constateert dat de browser ADPC ondersteunt, wordt de toestemmingslaag niet weergegeven. De ADPC-toestemming vervangt daarom de CMP-toestemmingslaag.