Info
Content

Overschakelen van IAB TCF v1 naar IAB TCF v2

Vanaf mei 2020 zullen klanten handmatig kunnen overschakelen van IAB TCF v1-ondersteuning naar IAB TCF v2. Dit moet je doen:

 1. Ga naar om uw bestaande CMP van TCF v1 naar TCF v2 over te schakelen Menu> CMP's> Bewerken en vouw Andere instellingen uit. U vindt een knop "Overschakelen naar IAB TCF v2":

 2. Bij het overschakelen zal het systeem alle IAB TCF v1-doeleinden van uw CMP verwijderen en IAB TCF v2-doeleinden invoegen. Houd er rekening mee dat de doeleinden niet compatibel zijn en dat u ze daarom opnieuw moet toewijzen:

 3. Niet alle leveranciers die compatibel zijn met IAB TCF v1 zullen ook compatibel zijn met IAB TCF v2. Bij het overschakelen van v1 naar v2 zullen incompatibele leveranciers hun ID wijzigen. Als u leveranciers-ID's in een of andere vorm gebruikt (bijv. TagManager-regels, JavaScript-codes, ...), moet u ze op elkaar afstemmen. U kunt zien of een leverancier compatibel is met IAB TCF v2 door naar het IAB-pictogram achter de naam van elke leverancier te kijken:


  (Screenshot voordat u deze leveranciers aan de leverancierslijst toevoegt)

  (Screenshot na het toevoegen van de leveranciers, houd er rekening mee dat sommige leveranciers hun ID hebben gewijzigd)

   

 4. Met IAB TCF v2 zal het systeem ook de reacties van de JavaScript-API wijzigen. Als u de JavaScript-API gebruikt, zorg er dan voor dat u uw JavaScript-code bijwerkt.
 5. Houd er rekening mee dat IAB TCF v2 onderscheid maakt tussen doeleinden, functies, speciale doeleinden en speciale functies. De verschillende categorieën worden in de doeleindenlijst aangegeven met verschillende voorvoegsels voor elke ID. Speciale kenmerken beginnen bijvoorbeeld met een "r" en speciale doeleinden beginnen met een "s".
  Houd er rekening mee dat het systeem automatisch speciale doeleinden aan uw lijst met doelen toevoegt. Deze doeleinden kunnen niet worden gedeactiveerd.

 

 

Terug naar boven