De CMP gebruiken met AMP-websites

De cookietoestemming / CMP integreren in uw AMP-website

Houd er rekening mee dat: Voor AMP-websites is automatische blokkering van codes en cookies niet mogelijk. Alle codes van derden moeten daarom worden aangepast (zie hieronder).

Om de CMP te gebruiken met een website die is gebouwd met AMP (https://www.ampproject.org/) de volgende stappen moeten worden uitgevoerd:

1. Voeg de volgende regels toe aan uw sectie:

<script async custom-element="amp-consent" src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp-consent-0.1.js"></script>
<meta name="amp-consent-blocking" content="amp-ad">

Houd er rekening mee dat AMP niet alle functies ondersteunt. Hier zijn enkele voorbeelden van functies die niet worden ondersteund via AMP:

• Positie van de laag is altijd onder / volle breedte
  • Automatische toestemming via scrollen / navigeren is niet mogelijk
  • Toestemmingstype is altijd domeinspecifiek
  • De afmeting van de laag ligt vast, daarom zijn opvullingen / randen beperkt
  • Zodra de toestemming is gegeven, controleert AMP het verdere gedrag
  • Het blokkeren / uitstellen van advertenties is beperkt

Houd er rekening mee dat er in de toekomst een update van het AMP-framework zal komen, waardoor AMP meer functies krijgt.

Blokkerende codes als er geen toestemming wordt gegeven

AMP ondersteunt (nog) niet het blokkeren van specifieke leveranciers met behulp van de IAB-toestemmingsreeks. Dit betekent dat u (momenteel) alleen algemene blokkering / deblokkering voor AMP kunt gebruiken en geen specifieke blokkering per leverancier.

Om advertenties of analysecodes van uw AMP-website te blokkeren is er geen toestemming gegeven, voegt u eenvoudig het kenmerk data-block-on-consent toe aan uw amp-ad of amp-analytics-element. Voorbeeld:

<amp-analytics data-block-on-consent type="googleanalytics">
</amp-analytics>

Zie ook de AMP-referentie voor meer informatie over blokkeren: https://amp.dev/documentation/components/amp-consent?format=websites#blocking-behaviors

Voor meer gedetailleerde blokkering kunt u de data-block-on-consent-purposes="xxx" attribuut, waar xxx is de ID van het doel dat moet worden geaccepteerd. Voorbeeld:

<amp-pixel data-block-on-consent-purposes="c52"></amp-pixel>

Bekende problemen met AMP

Opslaglimiet overschreden

Voor pagina's die worden gehost op de AMP-servers (bijv. News.google.com of ampproject.org) is de huidige maximale opslaglimiet voor toestemmingsinformatie 1200 tekens. Dit omvat de IAB TCF-string, aanvullende informatie over toestemming van Google en wat meer gegevens. Als alle gegevens samen de limiet overschrijden, worden er geen gegevens opgeslagen. De bezoeker zal daarom als nieuwe bezoeker verschijnen op de volgende pagina impressies en zal opnieuw gevraagd worden (en opnieuw en opnieuw ...).

Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u het aantal verkopers in uw leverancierslijst beperkt.

URL van privacybeleid werkt niet

Als u een "dynamische" URL toevoegt aan uw CMP-instellingen, bijvoorbeeld "/path/to/url.com" en verwacht dat deze
"https://uw-domein/pad/naar/url.com", dit werkt niet voor AMP-pagina's. U moet aangepaste configuraties aan de clientzijde instellen (bijv. window.cmp_privacyurl = "https://www....") en de beleids-URL overschrijven. Zie hier:
https://help.consentmanager.net/link/101#bkmrk-in-order-to-override