Wat te doen als de automatische blokkeermodus te veel blokkeert?

De automatische blokkeermodus blokkeert automatisch alle scripts en iframes op uw website, controleer vervolgens welke toestemming heeft en activeer deze opnieuw. In de meeste gevallen wanneer er een probleem is met de automatische blokkering, komt dit doordat de CMP een leverancier voor een bepaald script of iframe niet kon identificeren. In dat geval, volg deze stappen om de onbekende domeinen toe te wijzen aan de leveranciers.

Als de toewijzing van domeinen niet voldoende is, gebruik dan de CMP-console voor foutopsporing om meer details te vinden over welke scripts worden geblokkeerd en waarom.

Waarschuwing voor onbekende domeinen

Bezoekers op uw websites hebben mogelijk malware of werkbalken geïnstalleerd die code in de bezochte websites injecteren (meestal advertenties). Als dat het geval is, kan de automatische blokkeringscode domeinen vinden die niet daadwerkelijk op uw website zijn geïnstalleerd. U kunt deze domeinen gewoon negeren.

Scripts / iframes uitsluiten van automatisch blokkeren

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een ​​script of een iframe uit te sluiten van automatische blokkering. Voeg hiervoor het attribuut in data-cmp-ab="1" or data-cmp-ab="2" (kijk hier voor het verschil) in het script of de iframe-code. Voorbeeld:

<script data-cmp-ab="1" src="https://..."></script>

In sommige gevallen blokkeert de automatische blokkeercode inline scripts en andere elementen op de pagina die vereist zijn. In dat geval kunt u de automatische blokkeercode aanpassen door bepaalde variabelen voor de code in te voegen. Bijvoorbeeld:

<script data-cmp-ab="1">
  window.cmp_block_inline = false;      //true = blocking of inline scripts
  window.cmp_block_ignoredomains = ["domain1.com","domain2.net","domain3.org"]; // list of domains that should not be blocked
 </script>

Voor meer details over zie hier hoe u automatisch blokkeren kunt configureren.