Domeinen op de witte en zwarte lijst zetten
Om de CMP-code op een website of app te gebruiken, moet het domein van de website of de naam van de app op de whitelist staan. Als een domein of appnaam niet op de whitelist staat, zal het systeem het domein na een bepaalde periode op de blacklist zetten (zie hieronder). Als de CMP-code wordt gebruikt op domeinen die op de blacklist staan, ziet u het waarschuwingspictogram in de linkerbenedenhoek van de website:
Hoe kan ik domeinen of app-namen op de witte lijst zetten?
- Als eerste stap kunt u de CMP-Code gewoon in uw website of app gaan gebruiken. Zodra u de CMP-Code gaat gebruiken, begint het systeem met het verzamelen van de domeinen/app-namen waarop de code is geïnstalleerd.
- De lijst met gevonden domeinen en app-namen vindt u onder Menu > CMP's > Algemene instellingen:
Klik op het vakje om de lijst met domeinen / app-namen te openen:
- In de lijst ziet u voor elke regel een knop Goedkeuren en Afwijzen. Klik op Goedkeuren om het domein/de app op de witte lijst te zetten en klik op Afwijzen om het domein/de app op de zwarte lijst te zetten.
- Zodra een aanvraag is goedgekeurd of afgewezen, verdwijnen de knoppen. U kunt de instellingen voor een domein/app altijd wijzigen via het pictogram "..." aan de rechterkant van elke regel.
Wat gebeurt er met domeinen/apps?
Afhankelijk van de status van het domein of de app reageert het systeem als volgt:
- Domein/app staat op de witte lijst:
- CMP blijft de toestemmingslaag op deze website of app zoals gebruikelijk leveren.
- Domein/app staat op de zwarte lijst:
- CMP stopt met het leveren van de toestemmingslaag op deze website of app. Bezoekers zien de toestemmingslaag niet en kunnen geen toestemming geven. Het systeem blijft de paginaweergaven voor deze domeinen tellen, zodat de klant een overzicht krijgt.
- Domein/app is in behandeling:
- CMP blijft de toestemmingslaag op deze website of app leveren zoals gebruikelijk. Afhankelijk van het pakket waarin u zich bevindt, zal het systeem automatisch in behandeling zijnde domeinen goedkeuren of afwijzen na een vast aantal dagen (zie hieronder).
Wat gebeurt er als ik domeinen/apps niet goedkeur of afwijs?
Afhankelijk van uw pakket zal het systeem domeinen automatisch als volgt goedkeuren of afwijzen:
Pakket | Tijdsspanne | Actie |
Basis, Beginner, Standaard | 14 dagen | In afwachting zijnde domeinen/apps zijn automatisch afgewezen. U moet actief worden om de levering op deze domeinen of apps te kunnen voortzetten. |
Agentschap | 14 dagen | In afwachting zijnde domeinen/apps zijn automatisch goedgekeurd. U mag niet actief worden, maar moet in plaats daarvan regelmatig controleren of domeinen in plaats daarvan worden afgewezen. |
Enterprise | - | Geen wijziging. Domeinen blijven in behandeling totdat ze handmatig worden gewijzigd. |
Hoe kan ik een domein instellen als testdomein/staging of alias?
Om een domein of app-naam als testdomein te markeren, klikt u op het pictogram "..." aan de rechterkant van elke regel in het domeinvenster en selecteert u "Instellen als testdomein" of "Instellen als aliasdomein".
- Testdomeinen: Het systeem zal de cookiebanner op deze domeinen weergeven, maar de crawler zal deze domeinen niet als startpunt gebruiken als sitemap crawling is ingeschakeld. Het systeem zal ook de hoeveelheid verkeer verifiëren die via deze domeinen wordt geleverd en waarschuwen als het verkeer een significante hoeveelheid is van het totale accountverkeer.
- Aliasdomeinen: Het systeem behandelt dit domein op dezelfde manier als een goedgekeurd domein, maar gebruikt het niet als startpunt als sitemap crawling is ingeschakeld. Het systeem controleert ook of de domeinen daadwerkelijk vergelijkbaar zijn door domeininhoud te vergelijken.
Houd er rekening mee dat testdomeinen een beperkte reikwijdte kunnen hebben en alleen kunnen worden gebruikt met een beperkt aantal paginaweergaven per maand.
Waarom zie ik domeinen die niet bij mijn bedrijf horen?
In veel gevallen kunnen domeinen in uw domeinlijst voorkomen die niet van uw bedrijf zijn. Dit gebeurt wanneer een domein van derden de websitecode naar dit domein van derden kopieert en laadt.
Een typisch voorbeeld is Google Translate van een website: De vertaalservice downloadt de inhoud van de website (inclusief de CMP-code), vertaalt deze en toont de "nieuwe" inhoud onder hun eigen domein aan de gebruiker. De CMP-code laadt op deze vertaalde pagina en ontdekt dat deze is geladen onder het Google-domein.
Typische domeinen zijn bijvoorbeeld:
- appspot.com of googleusercontent.com - Gebruikt in previews van GTM
- shopifypreview.com of mijnshopify.com - Gebruikt in previews door Shopify
- translate.goog - Gebruikt door Google translate
- consentmanager.net - Gebruikt in consentmanager previews en binnen de app-SDK
- googleadservices.com of doubleclick.net - Gebruikt in Google-advertenties