Werken met leeftijdsverificatie

De CMP maakt het niet alleen mogelijk om toestemming te vragen, maar ook om de leeftijd van de bezoeker te verifiëren door zijn / haar geboortejaar, geboortemaand en / of verjaardag of leeftijd te vragen. De leeftijdsverificatie kan worden gebruikt om minderjarige bezoekers te beschermen tegen gegevensverwerking.

Schakel leeftijdsverificatie in

U kunt de leeftijdsverificatie inschakelen onder Inloggen> CMP's> Bewerk de CMP> Geavanceerde instellingen weergeven> Juridische instellingen:

Hoe verificatie werkt

Eenmaal ingeschakeld in de CMP-instellingen, krijgt de gebruiker selectievakjes te zien om verjaardag / maand / jaar of leeftijd te selecteren. Als er geen keuze wordt gemaakt, kan de gebruiker niet doorgaan. Als er een keuze wordt gemaakt, controleert de CMP of de gekozen data resulteert in een bezoeker van 18 jaar (inclusief) of ouder. De CMP zal dan:

een ) Als de gebruiker 18 jaar of ouder is, worden de toestemmingsgegevens zoals gewoonlijk gegenereerd.

b) Als de CMP detecteert dat de gebruiker 17 jaar of jonger is, worden de toestemmingsgegevens gegenereerd alsof de gebruiker op de afwijzingsknop heeft geklikt. Dit betekent dat de toestemmingsinformatie van de gebruiker altijd "geen toestemming" zal zijn, ongeacht of de gebruiker heeft geklikt op accepteren, weigeren of aangepaste keuzes heeft gemaakt.

Leeftijdsverificatie via JS callback-functie

Als een website een andere leeftijd of logica wil gebruiken voor de leeftijdsverificatie, kan de website de CMP JS API-opdracht gebruiken setAgeCallback om een ​​terugbelfunctie in te stellen. Zodra de gebruiker op de knop Accepteren klikt en de leeftijd moet worden geverifieerd, stuurt de CMP de geboorte- of leeftijdsinformatie naar de terugbelfunctie. De callback-functie kan dan eigen controles uitvoeren en een resultaat terugsturen naar de CMP. Afhankelijk van het resultaat zal de CMP de gebruiker vragen om de instellingen te wijzigen, doorgaan met normale logica of doorgaan met afwijzen.

Definitie van de callback-functie

De callback-functie wordt aangeroepen met 4 parameters: jaar, maand, dag en leeftijd. Afhankelijk van het verificatietype (bijv. Toon alleen jaar of toon jaar en maand enzovoort) kunnen deze parameters in sommige gevallen de waarde 0 (nul) bevatten.

De CMP verwacht dat de callback-functie onmiddellijk (dus zonder asynchrone logica zoals beloften) een van de volgende statuscodes retourneert:

Retourcode Omschrijving
0 Leeftijd geverifieerd, gebruiker is minderjarig (bijv. 17 jaar en jonger)
1 Leeftijd geverifieerd, gebruiker is meerderjarig (bijv. 18 jaar en ouder)
2 Leeftijd kon niet worden geverifieerd

Voorbeeldcode:

... normal CMP Code ...
<script>
  function myagecallback(y,m,d,a)
  {
    // ... do some calculation ...
    return 1;
  }
 __cmp('setAgeCallback',myagecallback);
</script>

Workflow voorbeeld

1. Gebruiker bezoekt de website voor het eerst, CMP detecteert dat de gebruiker om toestemming moet worden gevraagd
  2. Toestemmingslaag is te zien
  3. (Als de gebruiker de leeftijdsinformatie niet invult en klikt op accepteren of Aangepaste keuzes> Opslaan: leeftijdselectievakjes worden gemarkeerd om de gebruiker te informeren dat hij / zij deze moet invullen om verder te gaan)
  4. (Als de gebruiker op weigeren klikt, kan de gebruiker doorgaan zonder de leeftijdsgegevens op te geven. In dit geval wordt de terugbel niet gebeld)
  5. Als de gebruiker de leeftijdsinformatie invult en op accepteren of Aangepaste keuzes> Opslaan klikt:
    a) als er geen callback-functie is gedefinieerd, moet de minimumleeftijd van de gebruiker 18 jaar zijn.
    b) als een callback-functie is gedefinieerd, wordt de callback aangeroepen om te bepalen of de gebruiker meerderjarig is
  6. Afhankelijk van de leeftijd of het resultaat van de terugbelfunctie:
    a) Als de berekende leeftijd 17 jaar of jonger is of als de callback-functie terugkeert 0, worden de toestemmingsgegevens geschreven als "geen toestemming".
    b) Als de gebruiker 18 jaar of ouder is of de callback-functie terugkeert 1, worden de toestemmingsgegevens zoals gewoonlijk geschreven (toestemming of aangepaste toestemming)
    c) Als de callback-functie terugkeert 2, het selectievakje voor leeftijdsverificatie is gemarkeerd en de gebruiker kan niet doorgaan.