Info
Content

Werken met Google Ad Manager

Let op: de onderstaande beschrijving is van invloed op Google Ad Manager, Google AdSense, Google AdMob en Google DV360.

Zie ook: Google-toestemmingsmodus | Beperkte Google-advertenties

Opmerking: Zorg ervoor dat schakel Google Funding Choices CMP uit op uw website wanneer u ermee werkt consentmanager.

Als u Google Ad Manager advertenties wilt laten weergeven, moet u de volgende instellingen actief hebben in uw CMP, anders krijgt u een foutmelding als deze:

  1. Zorg ervoor dat uw CMP is ingesteld op TCF v2-conformiteit:


    Zie meer info op IAB TCF-naleving hier.

  2. Zorg ervoor dat u "Google-advertentieproducten"vermeld in uw leverancierslijst:


  3. Zorg ervoor dat u ten minste de IAB TCF-doeleinden 1, 2, 3, 4, 7, 9 en 10 geactiveerd heeft in uw doelenlijst:


  4. Zorg ervoor dat u verander de standaard rechtsgrond NIET, laat de rechtsgrond dan achterwege:

Waarom zie ik alleen advertenties als ik toestemming geef?

In het Google-beleid staat dat u wettelijke toestemming moet verkrijgen. Als er geen toestemming wordt gegeven, ziet Google dit via de IAB TCF v2 API en handelt daarnaar. Om Google advertenties te laten weergeven, moet toestemming worden gegeven voor doel 1, 2 en 3, evenals voor de leverancier Google Advertising Products.

... maar Google liet eerder advertenties zien !?

Ja en nee. Het Google-beleid dicteerde altijd (zelfs vóór IAB TCF v2) dat u wettelijke toestemming moet verkrijgen. Als er geen toestemming wordt gegeven, mag u de codes van Google niet op uw website plaatsen. Met IAB TCF v2 heeft Google nu een mechanisme om te controleren of toestemming echt wordt gegeven en kan nu automatisch reageren als er geen toestemming wordt gegeven. Als u advertenties voor IAB TCF heeft gezien zonder toestemming te geven, dan alleen omdat de website het Google-beleid schendt.

Hoe zit het met niet-gepersonaliseerde advertenties?

Ook vóór IAB TCF v2 mocht u van Google geen (enige) advertenties laten zien zonder wettelijke toestemming - dit geldt ook voor niet-gepersonaliseerde advertenties. Het is een algemeen misverstand dat "geen toestemming" betekent dat u aan Google moet aangeven "gelieve niet-gepersonaliseerde advertenties te laten zien". Als er geen toestemming wordt gegeven en u de codes van Google laat zien, overtreedt u het Google-beleid!

Waarom doet ConsentManager Google Ads blokkeren?

Als u de handmatige blokkeringscode gebruikt, blokkeren we geen codes als u ze niet hebt voorbereid om te blokkeren. Houd er rekening mee dat Google automatisch de weergave van advertenties blokkeert als er geen toestemming wordt gegeven.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Terug naar boven