Werken met Google Analytics

belangrijk: De opdrachten kunnen verschillen, afhankelijk van uw CMP-instellingen. Zie informatie op IAB TCF-naleving hier.

Om Google Analytics-codes te blokkeren tenzij toestemming is gegeven, kunt u eenvoudig uw Google Analytics-code wijzigen.

Opmerking: Veel winkel- en CMS-systemen bieden Google Analytics-plug-ins voor een eenvoudigere integratie. Meestal kunnen deze plug-ins niet worden aangepast. Daarom raden we aan om de plug-in uit te schakelen en Google Analytics rechtstreeks in uw website te integreren (met onderstaande aanpassingen aan de analysecode).

Versie met Google TagManager-Code (gat / gtag)

Uw originele code ziet er als volgt uit:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-1111111-01"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'UA-1111111-01');
</script>

Om de code te blokkeren, hoef je alleen maar een paar tekens op de eerste regel toe te voegen (lees hier meer over het blokkeren van codes). De nieuwe code ziet er als volgt uit:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async type="text/plain" class="cmplazyload" data-cmp-vendor="s26" data-cmp-src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-1111111-01"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'UA-1111111-01');
</script>

Versie met Google Analytics-code (ga / analytics)

Uw oorspronkelijke code ziet er als volgt uit:

<script type="text/javascript">
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-11111111-1', 'mywebsite.de');
ga('set', 'anonymizeIp', true);
ga('send', 'pageview');
</script>

Om de code te blokkeren, hoef je alleen maar een paar regels toe te voegen. De nieuwe code ziet er als volgt uit:

<script type="text/plain" class="cmplazyload" data-cmp-vendor="s26">
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-11111111-1', 'mywebsite.de');
ga('set', 'anonymizeIp', true);
ga('send', 'pageview');
</script>

Hoe schakel ik Google Remarketing uit binnen de Google Analytics-code?

Als u Google Remarketing heeft geactiveerd in uw Google Analytics-account, wilt u misschien dat uw bezoekers onderscheid maken tussen het in- / uitschakelen van Google Analytics en (ook) het in- / uitschakelen van Google Remarketing. Volg hiervoor deze stappen:

1. Zorg ervoor dat Google Ads (leverancier-ID s1) wordt vermeld in uw leverancierslijst
  2. Pas de bovengenoemde wijzigingen toe op de Google Analytics-codes
  3. Voeg de volgende regels toe aan uw Analytics-code:

Voor Google TagManager-codes (gat / gtag)

Voeg de volgende code toe vlak voor de gtatg('config,'...') opdracht:

window.gatpadsallowed = false;
 __cmp('getVendorConsents',null,function (x,y)
       {
        if("customVendorConsents" in x && "s1" in x.customVendorConsents && x.customVendorConsents["s1"])
        {
         window.gatpadsallowed = true;
        }
       });
gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', window.gatpadsallowed);

Voor Google Analytics-codes (ga / analytics)

Voeg de volgende code toe vlak voor de ga('send','...') opdracht:

window.gatpadsallowed = false;
 __cmp('getVendorConsents',null,function (x,y)
       {
        if("customVendorConsents" in x && "s1" in x.customVendorConsents && x.customVendorConsents["s1"])
         window.gatpadsallowed = true;

if(!window.gatpadsallowed)
 ga('require', 'displayfeatures');
 ga('set', 'allowAdFeatures', false);