Werken met eenmalige aanmelding

Voorbeeld: OAuth2 met Microsoft Azure

1. Log in op consentmanager en ga naar Account > Beveiliging > Nieuwe SSO toevoegen
  2. Log in op uw Azure Portal (portal.azure.com), klik op Azure Active Directory > App-registraties en voeg een nieuwe registratie toe.
  3. Zodra de app is geregistreerd in Azure, klikt u op de App > Eindpunten en kopieert en plakt u de URL's in de consentmanager instellingen (Autoriseer URL en Token URL)
  4. Kopieer vanuit de app-instellingen de applicatie-ID (client) uit Azure en plak deze als OAuth-sleutel
  5. Klik in de app op klantreferenties en voeg een nieuw klantgeheim toe. Kopieer en plak de geheime waarde en geheime id in consentmanager instellingen (geheim)
  6. In consentmanager stel de instelling OAuth Scope in op User.Read
  7. Sla de nieuwe SSO op
  8. Ga in Azure naar Verificatie > Een platform toevoegen (Type: Web) en voer de URL in https://app.consentmanager.net/login.php?sso=oauth als omleidings-URI
  9. Navigeer naar consentmanager > Account > Gebruikers en wijs de SSO toe aan de overeenkomstige gebruikers

Voorbeeld: SAML SSO met Microsoft Azure

1. Log in op consentmanager en ga naar Account > Beveiliging > Nieuwe SSO toevoegen
  2. Log in op uw Azure Portal (portal.azure.com), klik op Azure Active Directory > App-registraties en voeg een nieuwe registratie toe.
  3. Zodra de app is geregistreerd in Azure, klikt u op de App > Eindpunten en kopieert en plakt u de URL's in de consentmanager instellingen (Doorstuur-URL en Metainfo-URL)
  4. Kopieer vanuit de app-instellingen de applicatie-ID (client) uit Azure en plak deze als entiteit-ID
  5. Sla de nieuwe SSO op
  6. Ga in Azure naar Verificatie > Een platform toevoegen (Type: Web) en voer de URL in https://app.consentmanager.net/login.php?sso=saml als omleidings-URI
  7. Navigeer naar consentmanager > Account > Gebruikers en wijs de SSO toe aan de overeenkomstige gebruikers