Info
Content

Werken met subleveranciers / subdiensten

In gevallen waarin een leverancier automatisch andere leveranciers laadt, kan het zinvol zijn om deze leveranciers samen te groeperen om een ​​betere gebruikerservaring en naleving mogelijk te maken ("subservice" of "subleverancier" genoemd). Een typisch voorbeeld hiervan is Google Maps of Google Recaptcha die tegelijkertijd ook Google Fonts zal laden.

Subleveranciers instellen

Om twee leveranciers met elkaar te verbinden, gaat u naar Menu> Leveranciers en bewerk de leverancier. Voor elke leverancier ziet u twee velden voor het koppelen van leveranciers:

Uitgaande van het bovenstaande voorbeeld met Google Maps (verkoper-ID s1104) die Google Fonts laadt (verkoper-ID s2612), krijgt u de volgende instellingen:

  1. Voeg beide leveranciers toe aan uw leverancierslijst
  2. Bewerk leverancier Google Maps en voeg de ID van de andere leverancier (Google Fonts, s2612) toe aan de velden voor activering en deactivering
  3. Bewerk leverancier Google Fonts en voeg de ID van de eerste leverancier (Google Maps, s1104) in de velden voor activering en deactivering
  4. Wijs beide leveranciers toe aan een doel. We raden aan om ze allebei aan hetzelfde doel toe te wijzen voor een betere transparantie.
  5. (Optioneel) We raden aan om ook de beschrijvende teksten voor beide leveranciers bij te werken om het verband tussen de twee uit te leggen.

Wanneer een bezoeker op uw website een van de twee leveranciers inschakelt, wordt de andere leverancier ook automatisch ingeschakeld. Hetzelfde zal gebeuren als een van de leveranciers is uitgeschakeld. Op deze manier worden beide leveranciers geactiveerd of worden beide op uw website geblokkeerd.

Terug naar boven