Info
Content

Werken met whitelabeld-domeinen

Deze functie is niet bij alle pakketten inbegrepen. Raadpleeg uw accountmanager om erachter te komen of deze functie mogelijk is in uw pakket.

Houd er rekening mee dat we momenteel slechts één whitelabel per account toestaan.

De whitelabel domein feature stelt je in staat om de CMP-codes via je eigen domein te serveren in plaats van de consentmanager domein. Dit kan de prestaties verhogen en problemen verminderen (bijv. Met adblockers).

Algemene instellingen

De algemene opzet is als volgt:

 1. In plaats van het verkeer naar consentmanager, zal de browser uw whitelabel domein aanroepen. Het domein zal verwijzen naar een (reverse) proxyservice zoals CloudFront, Akamai of CloudFlare.
 2. De proxy stuurt het verzoek door naar het consentmanager servers.
 3. De consentmanager servers zullen reageren.
 4. De proxy stuurt het verzoek door naar de browser.

proxy.png

Proxy-structuur

Om inhoud via uw eigen domein te kunnen leveren, moet u 2 of 3 proxy's instellen, afhankelijk van het gebruik:

 • Er wordt één proxy toegewezen om dynamische inhoud weer te geven. Dit omvat de toestemmingsinformatie en alle inhoud die gebruikersspecifiek is, evenals alle oproepen tot tel- en protocolmechanismen.
 • Er wordt één proxy toegewezen om statische inhoud weer te geven. Dit omvat afbeeldingen, javascript-bestanden en css. Meestal wordt hiervoor een CDN gebruikt.
 • (optioneel) Er wordt één proxy toegewezen om de configuratie-interface (inloggedeelte) voor de klanten te bedienen.

Proxyvereisten

Alle proxy's moeten aan de volgende vereisten voldoen:

 • De proxy moet HTTP / HTTPS 1.2 ondersteunen
 • De proxy moet reageren met een geldig SSL-certificaat voor het domein. SSL-certificaten moeten een 4KB-coderingssleutel hebben en een A-rating op ssllabs.com voor de beste compatibiliteit.
 • Het aanvragende IP-adres moet worden doorgestuurd met behulp van X-forwarded-for HTTP Header
 • De aanvragende host (uw domein) moet worden doorgestuurd met behulp van X-forwarded-host HTTP Header
 • De vragende cookies moeten worden doorgestuurd. Reagerende cookies moeten worden doorgestuurd.
 • De proxy mag geen verzoek in de cache opslaan, behalve wanneer HTTP-headers aangeven. Als caching is toegestaan, mag de maximale cacheduur niet langer zijn dan 60 minuten.
 • De proxy mag geen logboekregistratie op rijniveau uitvoeren (bijv. Het opslaan van IP-adressen, browserinformatie en dergelijke)
 • De proxy mag queryreeksen niet negeren wanneer caching is toegestaan. Het zou twee URL's met verschillende queryreeksen als afzonderlijke URL's moeten behandelen en afzonderlijke verzoeken van het eindpunt moeten ophalen.
 • De proxy moet CORS-origin-headers ondersteunen.

Systeeminstellingen

Om uw proxy's in te stellen, stuurt u ons de drie domeinen (meestal zoiets als static.uwdomein.com, dynamisch.uwdomein.com, config.uwdomein.com). In ruil daarvoor ontvangt u van ons 3 eindpunt-URL's om als doel voor uw proxy's in te stellen. Zorg ervoor dat elke proxy werkt en laat het ons weten zodra de installatie aan uw kant is voltooid. We zullen enkele aanvullende controles uitvoeren en vervolgens de domeinen voor uw account inschakelen.

 

Terug naar boven