3. Maak een CMP

Om de CMP in uw website te integreren, moet u eerst ten minste één CMP in ons systeem instellen. Ga daarom naar "CMP's" en klik op "Wizard" of de knop "Nieuwe CMP toevoegen".

Wat is een CMP?
CMP staat voor Consent Management Provider. Het is de tool die u in uw website integreert om het toestemmingsbericht voor GDPR of het Opt-out-bericht voor CCPA weer te geven.

Een CMP maken met behulp van de wizard

De Wizard helpt u bij het maken van een CMP door de meest gebruikelijke instellingen voor u te kiezen. Om met onze Wizard een CMP te maken, hoeft u maar een paar keuzes te maken:

Klassieke doeleinden of IAB TCF-doeleinden?

In de meeste gevallen passen de "klassieke doeleinden" beter. Deze doeleinden worden genoemd op een manier die de meeste mensen zullen begrijpen (bijv. "Functie" en "marketing"). Deze doeleinden zijn meestal goed voor online winkels, bedrijfswebsites of websites waar geen online advertenties op staan.

De IAB TCF-doeleinden zijn meestal een goede keuze als uw website online advertenties gebruikt om inkomsten te genereren. Het gebruik van de IAB TCF-doeleinden helpt uw ​​CMP IAB TCF-compatibel te zijn en helpt uw ​​adverteerders te begrijpen of / welke toestemming wordt gegeven.

Wat is de IAB TCF?
Het IAB of Interactive Advertising Bureau is de organisatie die de standaarden voor online adverteren definieert. TCF staat voor Transparency and Consent Framework en is een standaard voor het uitwisselen van toestemmingsinformatie om derden op uw website inzicht te geven in de keuzes die de bezoeker heeft gemaakt.

Handmatig een CMP maken

Wanneer u handmatig een CMP maakt zonder de wizard, kunt u veel meer instellingen instellen. Speciaal voor beginners raden we daarom aan om in plaats daarvan de Wizard te gebruiken (zie hierboven).

Configureer de CMP

GDPR naleving

Om GDPR-compliance mogelijk te maken, hoeft u de configuratie niet te wijzigen. De standaardconfiguratie van de CMP is ingesteld om GDPR-compliance te garanderen.

CCPA-naleving

Om CCPA-compliance mogelijk te maken, moet u naar gaan CMP's> Bewerken> CCPA-instellingen weergeven en maak de CCPA-compliance mogelijk door de doelgroep te kiezen (bijv. VS of Californië).

VOLGENDE STAP