Hoe codes en cookies van derden te blokkeren als er geen toestemming wordt gegeven?

Automatisch versus handmatig blokkeren

ConsentManager biedt handmatige en automatische blokkering van codes en cookies. Ondanks dat automatische blokkering eenvoudiger te installeren is, raden we om redenen van compliance aan om handmatige blokkering te gebruiken!

Hier is een vergelijking van de twee blokkeermethoden:

Automatische blokkering

• Eenvoudig te installeren, slechts één code in de
  • Kan problemen veroorzaken met naleving
  • Synchroon loopt, de snelheid van de website is langzamer
  • Kan problemen veroorzaken met normale websitefuncties (bijv. het blokkeren van de verkeerde scripts)

U kunt meer lezen over Automatische blokkering van codes en cookies hier.

Handmatige blokkering

• Moeilijker te installerenmoeten alle scripts / iframes worden aangepast
  • Zeer veilig / conform indien correct geïnstalleerd
  • Asynchroon loopt, de snelheid van de website wordt niet beïnvloed
  • Veroorzaakt waarschijnlijk geen problemen met normale websitefuncties (blokkeert bijvoorbeeld alleen scripts die u selecteert om te worden geblokkeerd)

We raden u aan handmatige blokkering te gebruiken om nalevingsproblemen te voorkomen!

Handmatige blokkering van codes en cookies

De CMP kan het laden van advertenties op uw website uitstellen totdat toestemming is gegeven. Om deze functie in te schakelen, moet u bestaande creatieve codes op uw website wijzigen.

Houd er rekening mee dat het blokkeren / uitgesteld laden alleen werkt met asynchrone scriptcodes en Iframe-codes en niet met synchrone scriptcodes.

Iframe-codes

Volg deze stappen als u een iframe-code wilt uitstellen:

1. Verander de src="…" attribuut van het iframe aan data-cmp-src="…"
  2. Voeg een nieuwe src="about:blank" toe te schrijven aan het iframe
  3. Als een class="…" bestaat, toevoegen cmplazyload tot de waarde. Als klasse niet bestaat, voegt u het kenmerk inclusief de waarde toe class="cmplazyload"
  4. Voeg een nieuw kenmerk toe data-cmp-vendor="x" en / of data-cmp-purpose="x" om de code alleen af ​​te vuren als toestemming voor deze leverancier en doel is gegeven. Zie info hieronder.

Voorbeeldcode vóór wijziging:

<iframe width="300" height="250" noresize="noresize" scrolling="no"
        frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0"
        src="http://adserver.de/?x=1&y=2"
        ALLOWTRANSPARENCY="true"></iframe>

Voorbeeldcode na wijziging:

<iframe width="300" height="250" noresize="noresize" scrolling="no"
        frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0"
        class="cmplazyload"
        src="about:blank"
        data-cmp-vendor="123"
        data-cmp-src="http://adserver.de/?x=1&y=2"
        ALLOWTRANSPARENCY="true"></iframe>

asynchrone scriptcodes

Als u de belasting van een async wilt uitstellen. Scriptcode, volg deze stappen:

1. Als een src="..." bestaat, wijzig de src="…" attribuut van het script aan data-cmp-src="…"
  2. Als een type="..." bestaat, verander de waarde in text/plain, anders voegt u het kenmerk toe met deze waarde type="text/plain".
  3. Als een class="…" bestaat, toevoegen cmplazyload tot de waarde. Als klasse niet bestaat, voegt u het kenmerk inclusief de waarde toe class="cmplazyload"
  4. Voeg een nieuw kenmerk toe data-cmp-vendor="x" en / of data-cmp-purpose="x" om de code alleen af ​​te vuren als toestemming voor deze leverancier en doel is gegeven. Zie info hieronder.

Voorbeeldcode 1 vóór wijziging:

<script async
        type="text/javascript"
        src="https://adserver.de/banner.php"></script>

Voorbeeldcode 1 na wijziging:

<script async
        type="text/plain"
        data-cmp-src="https://adserver.de/banner.php"
        class="cmplazyload"
        data-cmp-vendor="123"
        ></script>

Voorbeeldcode 2 vóór wijziging:

<script type="text/javascript">
  console.log("do something here");
</script>

Voorbeeldcode 2 na wijziging:

<script type="text/plain" class="cmplazyload" data-cmp-vendor="123">
  console.log("do something here");
</script>

Andere pagina-elementen blokkeren

Het hierboven beschreven blokkeringsmechanisme kan worden gebruikt met in principe alle HTML-elementen die gegevens van derden laden:

• beeld
  • video-
  • (bron)
  • object
  • insluiten
  • link (Opmerking: gebruik data-cmp-href in plaats van data-cmp-src)

Extra attributen

De volgende aanvullende kenmerken kunnen worden toegevoegd aan script- / iframe-codes om de levering verder af te stemmen op bepaalde toestemmingsresultaten:

attribuut

Omschrijving

data-cmp-hide="1"

indien aanwezig, zal CMP het iframe verbergen als er geen toestemming wordt gegeven en het iframe zichtbaar maken als er toestemming wordt gegeven

data-cmp-vendor="xxx"

CMP activeert dit script / iframe alleen met toestemming van de leverancier xxx is gegeven. Meerdere leveranciers kunnen worden gecombineerd met komma's, bijv data-cmp-vendor="xxx,yyy,zzz"

Kan ook waarde bevatten * om aan te geven dat alle leveranciers zich aanmelden.

data-cmp-purpose="xxx"

CMP activeert dit script / iframe alleen als daarvoor toestemming is gegeven xxx is gegeven. Meerdere doelen kunnen worden gecombineerd met komma's, bijv data-cmp-purpose="xxx,yyy,zzz"

Kan ook waarde bevatten * om aan te geven dat alle doeleinden van toepassing zijn.

data-cmp-preview="WxH"

CMP geeft een voorbeeld weer (zie dynamische inhoudsblokkering) element in deze positie. WxH moet worden vervangen door de breedte en hoogte (bijv. 300x400) van de voorbeeldlaag.

data-cmp-preview-connect="xxx"

Vertelt de CMP om alle andere elementen met class te deblokkeren xxx zodra dit element wordt gedeblokkeerd.

data-cmp-preview-headline="..."

Hiermee kunt u de koptekst van het voorbeeld aanpassen.

data-cmp-preview-text="..."

Hiermee kunt u de tekst van het voorbeeld aanpassen.

data-cmp-preview-btn="..."

Hiermee kunt u de knoptekst van het voorbeeld aanpassen.

data-cmp-preview-checkbox="..."

Hiermee kunt u de tekst van het selectievakje van het voorbeeld aanpassen. Indien ingesteld op een lege string, wordt het selectievakje niet weergegeven.

data-cmp-preview-image="https://..."

Hiermee kunt u de afbeelding van het voorbeeld aanpassen.

data-cmp-preview-bgcolor="#000"

Hiermee kunt u de achtergrondkleur van het voorbeeld aanpassen (standaard = zwart)

data-cmp-preview-mode="0 / 1"

Stelt de modus voor het voorbeeld in:

- 0 (standaard): het voorbeeld wordt alleen weergegeven als er geen toestemming voor deze leverancier is gegeven

- 1: De preview wordt altijd getoond (zelfs als de verkoper toestemming heeft)

data-cmp-ab="1"

De CMP zal niet gebruiken automatische blokkering met dit element.

data-cmp-ab="2"

De CMP gebruikt geen automatische blokkering met dit element en alle elementen die door dit element zijn gemaakt.

data-cmp-block="X"

Blokkeert het element afhankelijk van de waarde van x:

- contentpass: blokkeert het element als de gebruiker zich heeft aangemeld via contentpass

- purmodel: blokkeert het element als de gebruiker zich heeft aangemeld via custo pur model

- textblocking: Blokkeert het element als de gebruiker leverancier(s) of doel(en) niet heeft geaccepteerd

Opmerking: als data-cmp-vendor="..." en data-cmp-purpose="..." niet aanwezig zijn, zal het systeem controleren of ten minste 1 doel is geaccepteerd. Als dat het geval is, wordt de code geactiveerd.

U kunt de ID's van alle doeleinden vinden in het menu Doeleinden:

U kunt de ID's van alle leveranciers vinden in het menu Leveranciers / witte lijst: