ConsentManager GDPR / CCPA SDK voor Android

Het ConsentManager SDK voor Android-apps implementeert en biedt functionaliteit om de gebruiker te informeren over gegevensbescherming en om toestemming van de gebruiker te vragen en te verzamelen. Het stelt app-ontwikkelaars in staat de ConsentManager service in hun app.

Ondersteunde standaarden

Het ConsentManager GDPR / CCPA SDK voor Android ondersteunt de volgende industriestandaarden:

• IAB TCF v1
  • IAB TCF v2
  • IAB USPrivacy v1
  • ConsentManager aangepaste leveranciers / doeleinden
  • Aanvullende toestemmingsmodus van Google (Google AC-reeks)

Hoe het werkt

1. Integreer de SDK in de app en configureer de SDK-instellingen
  2. Zodra de SDK is geïntegreerd in een app, biedt de SDK functies voor de app-ontwikkelaar om toestemmingsgegevens op te halen
  3. Zodra de app start, haalt de SDK automatisch informatie op van de ConsentManager servers om de SDK voor te bereiden op het gebruik ervan.
  4. Het wordt aanbevolen dat de app bij het opstarten van de app een klasse-instantie maakt CMPConsentTool. Zodra dit is gemaakt, toont de SDK indien nodig automatisch het toestemmingsscherm.
  5. Wanneer de app persoonlijke gegevens wil verwerken, moet deze de SDK "vragen" of toestemming is gegeven voor het specifieke doel en de leverancier.

Installatie

Repository op Bitbucket: https://bitbucket.org/consentmanager/android-consentmanager/src/master/

Gradle

Stap 1. Voeg de jitpack-repository toe aan je root build.gradle aan het einde van de repositories:

allprojects {
  repositories {
    ...
    maven { url 'https://jitpack.io' }
  }
}

Stap 2. Voeg de afhankelijkheid toe aan uw apps build.gradle

dependencies {
  implementation 'org.bitbucket.consentmanager:android-consentmanager:1.2.2'
}

Maven

Stap 1. Voeg de jitpack-repository toe aan je build.gradle aan het einde van de repositories:

<repositories>
        <repository>
            <id>jitpack.io</id>
            <url>https://jitpack.io</url>
        </repository>
    </repositories>

Stap 2. Voeg de afhankelijkheid toe aan uw apps build.gradle

<dependency>
        <groupId>org.bitbucket.consentmanager</groupId>
        <artifactId>android-consentmanager</artifactId>
        <version>1.2.2</version>
    </dependency>

Met behulp van de bibliotheek

machtigingen

Deze SDK vereist de volgende toestemmingen, zorg ervoor dat u ze toevoegt aan uw AndroidManifest.xml:

<uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE" />
<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />

Start ConsentTool

Met de app-start (meestal uw viewDidAppear-functie) moet u een instantie van klasse CMPConsentTool maken. Dit haalt automatisch de benodigde gegevens van onze server op en bepaalt of het toestemmingsscherm moet worden weergegeven of niet. Als dat het geval is, toont de SDK op dit punt automatisch het toestemmingsscherm, verzamelt de gegevens en verstrekt de gegevens aan de app. De instantie kan vervolgens worden gebruikt om toestemmingsgegevens van de SDK op te halen om deze in de app te gebruiken.

Om de ConsentTool te starten, gaat u naar uw beoogde klasse en maakt u een instantie van CMPConsentTool zoals hieronder weergegeven:

//...
import net.consentmanager.sdk.CMPConsentTool;
//...
public class MainActivity extends AppCompatActivity {
    private CMPConsentTool consentTool;
    //...
    @Override
    protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
      //..
      consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, 123456, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "");
    //.. You can also instantiate the consentmanager with the advertisement id:
    // consentTool = CMPConsentTool.createWIthIDFA(this,123456,"www.consentmanager.mgr.consensu.org", "myFavouriteApp", "EN", "38400000-8cf0-11bd-b23e-10b96e40000d");

}
//...
}

Om de instantie van CMPConsentTool te maken, moet u de instantie configureren. U moet de CMP-ID, het serverdomein, een app-naam en een taal opgeven. De CMP-ID en het serverdomein vindt u in uw ConsentManager account onder Menu> Code ophalen. De app-naam kan worden gebruikt om verschillende apps in de te onderscheiden ConsentManager rapportage. Voor de taal kunt u een lege tekenreeks ("") gebruiken voor automatische detectie of een tweeletterige taalcode ("EN", "DE", "FR" enzovoort).

De configuratiewaarden kunnen op verschillende manieren worden ingevoegd:

a) SDK-configuratie via Manifest

Voeg de volgende regels toe aan uw AndroidManifest.xml onder sectie <application ...> ... </application>:

<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.ID" android:value="1234567" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.SERVER_DOMAIN" android:value="consentmanager.mgr.consensu.org" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.APP_NAME" android:value="MyFavouriteApp" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.LANGUAGE" android:value="EN" />

Als u deze manier van configureren gebruikt, maak dan een exemplaar van CMPConsentTool via:

consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this);
b) SDK-configuratie via CMPConfig

Voeg de volgende regels toe aan je code:

CMPConfig conf = CMPConfig.createInstance(1234567, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "EN");
consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, conf);
c) SDK-configuratie via createInstance ()

Voeg de volgende regel toe aan uw code:

consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, 1234567, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "EN");

De SDK gebruiken

Om te controleren of een leverancier of doel toestemming heeft, kunt u de twee methoden gebruiken:

if(consentTool.hasPurposeConsent(this,"52",false))
{
    if(consentTool.hasVendorConsent(this,"s26", false))
    {
        //do something with data
    }
}

Beide methoden hasPurposeConsent en hasVendorConsent vereisen twee parameters:

• id - String van de leverancier of het doel-ID. Houd er rekening mee dat leveranciers-ID's verschillende formaten kunnen hebben ("123", "s123" en "c123"), controleer dit nogmaals met Menu> Leveranciers en Menu> Doeleinden in ConsentManager account.
  • isIABVendor / isIABPurpose - Als de leverancier of het doel een leverancier / doel is die de IAB TCF-standaard volgt, moet u een true instellen, anders een false.

Onthoud: alle leveranciers die niet tot de IAB behoren, hebben ID's die beginnen met een "s" of "c" (bijv. "S123"); leveranciers die tot de IAB behoren, hebben ID's die niet beginnen met een "s" of "c".

Het toestemmingsscherm opnieuw openen

Om de gebruiker in staat te stellen de keuzes te wijzigen, kunt u gewoon bellen openCmpConsentToolView():

consentTool.openCmpConsentToolView(this);

In sommige gevallen kan een systeemeigen app webviews bevatten om bepaalde zaken, zoals advertenties of inhoud van advertenties, weer te geven. Gebruik de functie om de toestemmingsinformatie van de SDK naar de webview te verzenden:

String consentData = CMPConsentTool.exportCMPData(this);

Dit exporteert de toestemmingsinformatie en alle verdere gegevens die de CMP nodig heeft. Vervolgens kunt u deze informatie doorgeven aan de CMP in uw webview door deze toe te voegen aan de URL die wordt opgeroepen in de webview:

myWebView.loadURL("https://mywebsite.com/....#cmpimport=" + consentData);

Dynamische inhoudsblokkering met tijdelijke aanduiding webView

De tijdelijke aanduiding viewObject kan worden geïmplementeerd om de functionaliteit van dynamische inhoudsblokkering te krijgen hierU kunt de weergave op de volgende manier maken:

CMPPlaceholder placeholderView = CMPConsentTool.createPlaceholder(getApplicationContext(),CMPPlaceholderParams
                        .ofVendor("${vendorId}"), new CMPPlaceholderEventListener() {

@Override
                    public void vendorAccepted(WebView view) {
                    	//... Actions to trigger if Consent is accepted
                        // Like showing Youtube Video View
                    	}
                    });

Met het Wrapper-object CMPPlaceholderParams u kunt ook optionele parameters doorgeven, zoals aangepaste teksten of een optionele voorbeeldafbeelding. De bouwfuncties worden genoemd setCustomplaceholder(String headline, String mainText, String checkboxText, String buttonText) en setOptionalImageUrl(String imageUrl).

De benodigde bedrijfslogica, wanneer u de weergave wilt tonen en wanneer deze niet door de ontwikkelaar hoeft te worden toegepast. U kunt de vereiste voorwaarde en acties doorgeven met behulp van de EvenListener-callbacks van de CMPPlaceholderEventlistener. De volgende vereiste gebeurtenis moet worden geïmplementeerd:

Vereist: vendorAccepted(CMPPlaceholderView view) { // Your logic }

optioneel: errorOccurred(String message) { // Error handling }

Aangepaste gebeurtenisluisteraars

Om extra proceslogica toe te voegen kunt u gebruik maken van Event Listeners. De volgende gebeurtenisluisteraars zijn beschikbaar:

Naam

komt voor

AanOpenTerugbellen

Luisteraar voor gebeurtenis toen CMP werd geopend

AanCMPSluitenTerugbellen

Luisteraar voor gebeurtenis wanneer CMP is gesloten

AanCMPNietGeopendTerugbellen

Luisteraar voor gebeurtenis wanneer CMP niet hoeft te worden geopend

OpNetworkExceptionTerugbellen

Luisteraar voor gebeurtenis wanneer CMP netwerkproblemen heeft

OnErrorDialogTerugbellen

Luisteraar voor gebeurtenis wanneer CMP de . niet kan bereiken Consentmanager server

AangepastOpenActieTerugbellen

Luisteraar voor gebeurtenis wanneer CMP wordt geopend

Toestemming voor importeren/exporteren

Om de toestemming te importeren of exporteren, kunt u de functie gebruiken: exportCMPData(Contextcontext) en importCMPData(Contextcontext, String cmpData). Check het voorbeeld hieronder:

De consentString die u moet doorgeven, moet base64-gecodeerd zijn.

Gedeelde voorkeuren

De SDK stelt de waarden voor gedeelde voorkeuren in voor IAB TCF v1, IAB TCF v2, IAB USPrivacy en Google AC String. Deze waarden kunnen worden gelezen met behulp van de volgende code:

Context mContext = getApplicationContext();

SharedPreferences mPreferences = PreferenceManager.getDefaultSharedPreferences(mContext);

SharedPreferences.OnSharedPreferenceChangeListener mListener;

mListener = new SharedPreferences.OnSharedPreferenceChangeListener() {

public void onSharedPreferenceChanged(SharedPreferences preferences, String key) {
                        if (key.equals([Specific Consent Key])) {
                                   // Update Consent settings
                                   }
                        }
            };
mPreferences.registerOnSharedPreferenceChangeListener(mListener);

De volgende sleutels zijn gedefinieerd:

IAB TCF v1
IABConsent_CMPPresent Boolean: Ingesteld op true als een CMP die deze specificatie implementeert, aanwezig is in de toepassing. Idealiter zo snel mogelijk ingesteld door de uitgever, maar kan ook alternatief worden ingesteld door de CMP.
IABConsent_SubjectToGDPR String 1 - (onderworpen aan GDPR), 0 - (niet onderworpen aan GDPR), Nihil - onbepaald (standaard vóór initialisatie). Komt overeen met IAB OpenRTB GDPR Advisory. Besloten om String te zijn, om de niet-geïnitialiseerde status te hebben.
IABConsent_ConsentString String: Toestemmingsreeks
IABConsent_ParsedPurposeConsents String (van "0" en "1") waarbij het teken op positie N de toestemmingsstatus aangeeft voor doel-ID N zoals gedefinieerd in de Global Vendor List. Toestemming gegeven om eenvoudige controle mogelijk te maken. Eerste karakter van links is Doel 1, ...
IABConsent_ParsedVendorConsents String (van "0" en "1") waarbij het teken op positie N de toestemmingsstatus voor leverancier-ID N aangeeft, zoals gedefinieerd in de algemene leverancierslijst. Toestemming gegeven om eenvoudige controle mogelijk te maken. Eerste karakter van links zijnde Vendor 1, ...
IAB TCF v2
IABTCF_CmpSdkID Number: De niet-ondertekende integer-ID van CMP SDK
IABTCF_CmpSdkVersion Number: Het ongetekende versienummer van de CMP SDK
IABTCF_PolicyVersion Number: Het geheel getal zonder teken dat de versie van de TCF vertegenwoordigt waaraan deze toestemmingen voldoen.
IABTCF_gdprApplies Number:

1 GDPR is van toepassing in de huidige context

0 - GDPR doet geen toepassen in de huidige context

ongezet - onbepaald (standaard voor initialisatie)

IABTCF_PublisherCC String: Tweeletterige ISO 3166-1 alfa-2-code - Standaard: AA (onbekend)
IABTCF_PurposeOneTreatment Number:

0 - geen speciale behandeling van doel één

1 - doel één niet bekendgemaakt

Standaard uitschakelen - 0

Leveranciers kunnen deze waarde gebruiken om te bepalen of toestemming voor doel één vereist is.

IABTCF_UseNonStandardStacks Number:

1 - CMP gebruikte een niet-standaard stapel

0 - CMP heeft geen niet-standaard stack gebruikt

IABTCF_TCString String: Volledig gecodeerde TC-string
IABTCF_VendorConsents Binary StringDe '0' or '1' op positie n - waar n's indexering begint om 0 - geeft de toestemmingsstatus aan voor Vendor ID n + 1; false en true respectievelijk. bijv. '1' bij index 0 is toestemming true voor leveranciers-ID 1
IABTCF_VendorLegitimateInterests Binary StringDe '0' or '1' op positie n - waar n's indexering begint om 0 - geeft de legitieme belangstatus aan voor Vendor ID n + 1; false en true respectievelijk. bijv. '1' bij index 0 is gerechtvaardigd belang gevestigd true voor leveranciers-ID 1
IABTCF_PurposeConsents Binary StringDe '0' or '1' op positie n - waar n's indexering begint om 0 - geeft de toestemmingsstatus aan voor doel-ID n + 1; false en true respectievelijk. bijv. '1' bij index 0 is toestemming true voor doel-ID 1
IABTCF_PurposeLegitimateInterests Binary StringDe '0' or '1' op positie n - waar n's indexering begint om 0 - geeft de legitieme belangstatus aan voor doel-ID n + 1; false en true respectievelijk. bijv. '1' bij index 0 is gerechtvaardigd belang gevestigd true voor doel-ID 1
IABTCF_SpecialFeaturesOptIns Binary StringDe '0' or '1' op positie n - waar n's indexering begint om 0 - geeft de aanmeldingsstatus aan voor speciale functie-ID n + 1; false en true respectievelijk. bijv. '1' bij index 0 is opt-in true voor speciale functie-ID 1
IABTCF_PublisherRestrictions{ID} String ['0','1', or '2']: De waarde op positie n - waar n's indexering begint om 0 - geeft het uitgeversbeperkingstype (0-2) voor leverancier aan n + 1; (zie Typen uitgeversbeperkingen). bijv. '2' bij index 0 is restrictieType 2 voor leveranciers-ID 1. {ID} verwijst naar de doel-ID.
IABTCF_PublisherConsent Binary StringDe '0' or '1' op positie n - waar n's indexering begint om 0 - geeft de toestemmingsstatus voor het doel-ID aan n + 1 voor de uitgever, aangezien deze overeenkomen met de doeleinden van de lijst met wereldwijde leveranciers; false en true respectievelijk. bijv. '1' bij index 0 is toestemming true voor doel-ID 1
IABTCF_PublisherLegitimateInterests Binary StringDe '0' or '1' op positie n - waar n's indexering begint om 0 - geeft het doel aan van de legitieme belangstatus voor het doel-ID n + 1 voor de uitgever, aangezien deze overeenkomen met de doeleinden van de lijst met wereldwijde leveranciers; false en true respectievelijk. bijv. '1' bij index 0 is gerechtvaardigd belang gevestigd true voor doel-ID 1
IABTCF_PublisherCustomPurposesConsents Binary StringDe '0' or '1' op positie n - waar n's indexering begint om 0 - geeft de toestemmingsstatus van het doel van de aangepaste ID van de uitgever aan n + 1 voor de uitgever; false en true respectievelijk. bijv. '1' bij index 0 is toestemming true voor aangepaste doel-ID 1
IABTCF_PublisherCustomPurposesLegitimateInterests Binary StringDe '0' or '1' op positie n - waar n's indexering begint om 0 - geeft de legitieme belangstatus van het doel aan voor de aangepaste doel-ID van de uitgever n + 1 voor de uitgever; false en true respectievelijk. bijv. '1' bij index 0 is gerechtvaardigd belang gevestigd true voor aangepaste doel-ID 1
IAB US Privacy
IABUSPrivacy_String String: Komt overeen met IAB OpenRTB CCPA Advisory. De String codeert alle keuzes en informatie.
Google AC-tekenreeks
IABTCF_AddtlConsent

String: Komt overeen met de technische specificatie Aanvullende toestemmingsmodus van Google.

API-overzicht

API

parameters Retourneren

Omschrijving

openCmpConsentToolView(

Contextcontext

)

verband: De context van de app komen te vervallen  Geeft een modale weergave weer met de webweergave voor toestemming. Als de Compliance wordt geaccepteerd of afgewezen, wordt een close-functie aangeroepen. U kunt deze sluitfunctie overschrijven met uw eigen functie. Implementeer daarom de OnCloseCallback en voeg deze toe als parameter. @apiNote Gebruikersinterface -> voorbeeld: Open Layer by button action

openCmpConsentToolView(

Contextcontext,

Terugbellen bij OpSluiten

)

verband: De context van de app

Bel terug: De OnCloseCallback die moet worden aangeroepen wanneer de webview wordt gesloten door actie

komen te vervallen Geeft een modale weergave weer met de webweergave voor toestemming. Als de Compliance wordt geaccepteerd of afgewezen, wordt een close-functie aangeroepen. U kunt deze sluitfunctie overschrijven met uw eigen functie. Implementeer daarom de OnCloseCallback en geef deze aan deze functie. Deze methode stuurt niet opnieuw een verzoek naar de consentTool-server. Het zal de laatste staat gebruiken. Als u alleen de toestemming Tool View opnieuw wilt openen, als de server een responsstatus == 1 geeft, gebruik dan de checkAndProceedConsentUpdate-methode @apiNote Gebruikersinterface -> voorbeeld: Open Layer by button action

setCloseCmpConsentToolViewListener(

Terugbellen bij OpSluiten

)

Bel terug: De OnCloseCallback die moet worden aangeroepen wanneer de webview wordt gesloten door actie komen te vervallen Stelt een luisteraar in. Als de Compliance wordt geaccepteerd of afgewezen, wordt deze functie aangeroepen. U kunt deze sluitfunctie overschrijven met uw eigen functie. Implementeer daarom de OnCloseCallback en voeg deze toe als parameter.

setCustomCmpConsentToolViewAction(

CustomOpenActionCallback customAction

)

customAction: De customAction die moet worden aangeroepen, afgezien van het tonen van de consentTool komen te vervallen Stelt een aangepaste actie in op een serverreactie.

setErrorDialogCmpConsentToolViewListener(

OnErrorDialogTerugbellen terugbellen

)

Bel terug: De OnOpenCallback, die moet worden aangeroepen, wanneer de weergave wordt geopend. komen te vervallen Stelt een luisteraar in. Als de Compliance View wordt geopend, wordt deze functie aangeroepen. U kunt deze open functie overschrijven met uw eigen. Implementeer daarom de OnOpenCallback en voeg deze toe als parameter.

setNetworkErrorExceptionListener(

OnNetworkException Terugbellen terugbellen

)

Bel terug: De OnErrorNetworkCallback die moet worden aangeroepen. komen te vervallen Stelt een listener in die wordt aangeroepen als er een netwerkfout optreedt.

setOnCMPNotOpenedCallback(

AanCMPNotOpenedTerugbellen terugbellen

)

Bel terug: De cmpNotOpenedCallback-actie die wordt aangeroepen komen te vervallen Stelt een actie in wanneer de Consentlayer niet gaat openen

setOpenCmpConsentToolViewListener(

Contextcontext,

Knop gdprKnop

)

verband: Dan Context van de App

gdprKnop: De knop, de openCmpConsentToolViewListener moet worden toegevoegd aan

komen te vervallen Stelt een luisteraar in op de gegeven knop. Als op de knop wordt geklikt, wordt een modale weergave weergegeven met de toestemmingswebweergave. Als de Compliance wordt geaccepteerd of afgewezen, wordt een close-functie aangeroepen. U kunt deze sluitfunctie overschrijven met uw eigen functie. Implementeer daarom de OnCloseCallback en voeg deze toe als een andere parameter. Als de parameter niet is ingesteld, maar de setCloseCmpConsentToolViewListener is gebruikt om een ​​listener toe te voegen aan de close-gebeurtenis, wordt deze gebruikt.

setOpenCmpConsentToolViewListener(

Contextcontext,

Knop gdprKnop,

Terugbellen bij OpSluiten

)

verband: De context van de app

gdprKnop: De knop, de openCmpConsentToolViewListener moet worden toegevoegd aan

Bel terug: De OnCloseCallback die moet worden aangeroepen wanneer de webview wordt gesloten door actie

komen te vervallen Stelt een luisteraar in op de gegeven knop. Als op de knop wordt geklikt, wordt een modale weergave weergegeven met de toestemmingswebweergave. Als de Compliance wordt geaccepteerd of afgewezen, wordt een close-functie aangeroepen. U kunt deze sluitfunctie overschrijven met uw eigen functie. Implementeer daarom de OnCloseCallback en voeg deze toe als laatste parameter.

setOpenCmpConsentToolViewListener(

Terugbellen bij OpSluiten

)

Bel terug: De OnCloseCallback die moet worden aangeroepen wanneer de webview wordt gesloten door actie

komen te vervallen Stelt een luisteraar in. Als de Compliance View wordt geopend, wordt deze functie aangeroepen. U kunt deze open functie overschrijven met uw eigen. Implementeer daarom de OnOpenCallback en voeg deze toe als parameter.

setOpenPlaceHolderViewListener(

Contextcontext,

Knop knop,

Stringverkoper

)

verband: De context van de app

: Een actieknop om de tijdelijke weergave te maken

verkoper: De leverancier die is toegewezen aan de tijdelijke aanduiding

komen te vervallen Opent de weergave van de tijdelijke aanduiding bij klikken op de knop voor de toegewezen leverancier

genaamdThisDay(

contextcontext)

verband: De context van de app

boolean: als de server deze dag al is gecontacteerd Retourneert als de server deze dag al is gecontacteerd.

clearAllValues(Contextcontext)

verband: De context van de app

komen te vervallen Reset toestemmingsgegevens

createPlaceholder(

Contextcontext,

CMPPlaceholderParams cmpPlaceholderParams,

CmpPlaceholderEventListener cmpPlaceholderEventListener)

verband: De app-context

cmpPlaceholderParams:

wijs vereiste tijdelijke aanduiding-parameters toe

cmpPlaceholderEventListener: EventListener-interface voor aangepaste procesfuncties

CmpPlaceholder: UIWeergave van de tijdelijke aanduiding Creëert een tijdelijke aanduiding voor het blokkeren van dynamische inhoud

exportCMPData(Contextcontext)

verband: De app-context

Draad: De toestemmingsstring Een exportfunctie die kan worden aangeroepen om de volledige consentString te exporteren die is gegenereerd door een ConsentWebView en opgeslagen in de gedeelde voorkeuren van dit apparaat.

getCalledLast(Contextcontext)

verband: De app-context

Datum: Datum waarop de server voor het laatst is aangeroepen Geeft informatie over de laatste datum waarop contact is opgenomen met de server

getConfig()

CMPConfig:

CMPConfig-object

Retourneert de CMPConfig die momenteel is ingesteld

getGoogleACString()

verband: De app-context

Draad: US Privacy String van leveranciers die is ingesteld door consentmanager

Retourneert de Amerikaanse privacystring, die is ingesteld door consentmanager

getInstance()

CMPConsentTool:

Het geïnitialiseerde singleton-moment van de consentmanager

Retourneert de CMPConsentTool. Als u de CMPConsentTool eerder, zal de CMPConsentToolInitialisatie-uitzondering worden gegenereerd.

getInstanceUnsafe()

CMPConsentTool:

het geïnitialiseerde singleton Instant van de consent Manager, of nul.

Retourneert de CMPConsentTool, of null als deze niet is geïnitialiseerd. Deze methode is onveilig, omdat het kan leiden tot null-pointeruitzonderingen, maar als u zeker weet dat de ConsentTool eerder is geïnitialiseerd, kunt u deze methode gebruiken zonder dat u de fout hoeft op te vangen. We raden aan om het geretourneerde object van de createInstant-methode op te slaan, om de methoden van de consentManager.

getLastConsentString(

contextcontext)

verband: De app-context

Draad

De laatst ingestelde toestemmingsstring

Retourneert de laatst gegeven toestemming, gepresenteerd in base64 door consentManager

getPurposes(contextcontext)

verband: De app-context

Draad: De reeks doeleinden die is ingesteld door consentmanager

Retourneert de doelen String, die is ingesteld door consentmanager

getUSPrivacyString(Contextcontext)

verband: De app-context

Draad: De Amerikaanse privacyreeks van leveranciers die is doorgevoerd consentmanager

Retourneert de Amerikaanse privacystring, die is ingesteld door consentmanager

getVendorsString (contextcontext)

verband: De app-context

Draad: De reeks leveranciers die werd doorgevoerd consentmanager

Retourneert de Vendor String, die is ingesteld door consentmanager

hasPurposeConsent(Contextcontext,

String-ID,

boolean isIABPurpose)

verband: de app-context

id: De id van het doel

isIABPurpose: Als het doel is ingesteld door de IAB-standaard (V1/V2)

boolean

Als het doel toestemming heeft om cookies in te stellen

Retouren, als het doel (id) de rechten heeft om cookies in te stellen

hasPurposeCONsentForVendor(

Contextcontext,

int doelId,

int vendorId

)

verband: De app-context

doelId: Het doel id

verkopers ID: De verkoper-ID

boolean

Of er wel of geen toestemming is gegeven

Retouren, als de toestemming is gegeven voor een doel voor een verkoper

hasVendorConsent(

Contextcontext,

String-ID,

boolean isIABVendor)

verband: De app-context

id: De id van de leverancier

isIABVerkoper: als de leverancier is ingesteld door de IAB-standaard (V1/V2)

boolean: Als de Verkoper toestemming heeft om cookies in te stellen.

Retouren, als de Verkoper (id) de rechten heeft om cookies in te stellen

importCMPData(

Contextcontext,

Tekenreeks cmpData

)

verband: De app-context

cmpData: De tekenreeks die wordt ingesteld. De consentString moet worden doorgegeven als gecodeerde base64

boolean

Als het importeren is gelukt, of als er fouten optreden in de String

Een importmethode die kan worden aangeroepen om de volledige consentString die door een ConsentWebView is gegenereerd, te importeren in de gedeelde voorkeuren van dit apparaat.

behoeftenAcceptatie(Contextcontext)

verband: De app-context

boolean: als de gebruiker toestemming moet geven

Retourneert als de gebruiker toestemming moet geven, omdat hij dit in het verleden niet heeft gedaan, of omdat de toestemmingsserver heeft geretourneerd, dat een nieuwe toestemming is vereist

heeft serverupdate nodig (contextcontext)

verband: De app-context

boolean: Als de consentmanager moet worden bijgewerkt

Als de CMPSettings moeten worden bijgewerkt vanaf de server, omdat ze er op deze dag niet waren.