Indien ingeschakeld, stuurt de CMP aanvullende toestemmingsinformatie naar GTM, Google Ads en Google Analytics.

Houd er rekening mee dat de Google-toestemmingsmodus momenteel alleen wordt ondersteund voor Google's "Global site tag" (gtag.js) en door gebruik te maken van onze GTM-sjabloon.

Google-toestemmingsmodus inschakelen

Ga naar om de Google-toestemmingsmodus in te schakelen Menu> CMP's> Bewerken> Overige instellingen en schakel de Google-toestemmingsmodus in:

Bij gebruik van Google Analytics of Ads binnen de website kan de CMP direct communiceren met de Google Consent Mode. U hoeft alleen de toestemmingsmodus in te schakelen zoals hierboven beschreven. We raden ook aan om de standaardstatus in te stellen.

Standaardinstellingen wijzigen voor Google-toestemmingsmodus

Hoewel de CMP automatisch de standaardstatus voor gtag op geweigerd instelt, wordt het aanbevolen om de status handmatig in uw Google Analytics-code in te stellen door de volgende regel toe te voegen:

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('consent', 'default', {
  'ad_storage': 'denied',
  'analytics_storage': 'denied'
});

dataLayer.push({
  'event': 'default_consent'
});

GTM biedt ook de mogelijkheid om met de Consent Mode te werken om tags te beschermen tegen triggering. Om deze functie te gebruiken, moet u: MUST gebruik onze GTM-sjabloon en kan de CMP niet handmatig in de pagina of de tagmanager implementeren.

Volg deze stappen om de toestemmingsmodus in GTM in te schakelen:

1. Log in op uw account en klik op Beheerder > Containerinstellingen

2. Vink het vakje "Toestemmingsoverzicht inschakelen" aan en druk op Opslaan

3. Eenmaal ingeschakeld, vindt u een schildpictogram onder Tags waarmee u kunt zien welke instellingen voor de toestemmingsmodus op welke tag zijn toegepast:

4. Werk elke tag bij waarvoor u de toestemmingsmodus wilt gebruiken (bijv. Google Analytics, Google Ads enzovoort), klik op Geavanceerde instellingen > Instellingen voor toestemming en zet deze op "Extra toestemming nodig om tag te activeren". Voeg de namen van de toestemmingsmodus toe die vereist zijn voor de tag, bijvoorbeeld analytics_storage or ad_storage.

Zodra de Google-toestemmingsmodus is geactiveerd, verzendt de CMP automatisch de toestemmingsinformatie granted or denied naar gtag/GTM. De CMP onderscheidt automatisch welke Google Vendor is geactiveerd/gedeactiveerd en stuurt de juiste informatie naar Google. Momenteel is de toewijzing als volgt:

vendor ID Google-toestemmingstype Omschrijving
s1, s1498 ad_storage Schakelt advertentiecookies in / uit
s26 analytics_storage Hiermee schakelt u analytische cookies in / uit.
elke andere verkoper cmp_[verkoper] Zal de leverancier in-/uitschakelen (bijv. cmp_s123 voor leverancier 123)
elk doel cmp_purpose_[doel-id] Zal het doel in-/uitschakelen (bijv. cmp_purpose_5 voor doel 5)

Meer informatie

Meer informatie vindt u hier: