Indien ingeschakeld, stuurt de CMP aanvullende toestemmingsinformatie naar GTM, Google Ads en Google Analytics.

inschakelen Google Consent Mode

Om de Google Consent Mode, Ga aub naar Menu> CMP's> Bewerken> Overige instellingen en inschakelen Google Consent Mode:

Bij gebruik van Google Analytics of Ads binnen de website kan de CMP direct communiceren met de Google Consent Mode. U moet inschakelen Consent Mode zoals hierboven beschreven en MUST stel de standaardstatus in zoals hieronder beschreven.

Standaardinstellingen wijzigen voor Google Consent Mode

Hoewel de CMP automatisch de standaardstatus voor gtag instelt op geweigerd, is het noodzakelijk om de status handmatig in uw Google Analytics-code in te stellen om ervoor te zorgen dat de Consent Mode is ingeschakeld voordat Google Analytics start. Dit doet u door de volgende regels toe te voegen aan uw Analytics-code:

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('consent', 'default', {
  'ad_storage': 'denied',
  'analytics_storage': 'denied'
});

dataLayer.push({
  'event': 'default_consent'
});

GTM biedt ook de mogelijkheid om samen te werken met Consent Mode om tags te beschermen tegen activering. Om deze functie te gebruiken, kunt u onze GTM-sjabloon en of u kunt de CMP handmatig in de pagina of in de tagmanager implementeren.

Om de Consent Mode in GTM volgt u deze stappen:

1. Log in op uw account en klik op Beheerder > Containerinstellingen

2. Vink het vakje "Toestemmingsoverzicht inschakelen" aan en druk op Opslaan

3. Eenmaal ingeschakeld, vindt u een schildpictogram onder Tags die u laten zien welke Consent Mode instellingen worden toegepast op welke tag:

4. Werk elke tag bij waarvoor je hem wilt gebruiken Consent Mode (bijv. Google Analytics, Google Ads enzovoort), klik op Geavanceerde instellingen > Instellingen voor toestemming en zet deze op "Extra toestemming nodig om tag te activeren". Voeg de . toe Consent Mode namen die vereist zijn voor de tag, bijv analytics_storage or ad_storage.

Wanneer de Google Consent Mode is geactiveerd, verzendt de CMP automatisch de toestemmingsinformatie granted or denied naar gtag/GTM. De CMP onderscheidt automatisch welke Google Vendor is geactiveerd/gedeactiveerd en stuurt de juiste informatie naar Google. Momenteel is de toewijzing als volgt:

vendor ID Google-toestemmingstype Omschrijving
s1, s1498 ad_storage Schakelt advertentiecookies in / uit
s26 analytics_storage Hiermee schakelt u analytische cookies in / uit.
elke andere verkoper cmp_[verkoper] Zal de leverancier in-/uitschakelen (bijv. cmp_s123 voor leverancier 123)
elk doel cmp_purpose_[doel-id] Zal het doel in-/uitschakelen (bijv. cmp_purpose_5 voor doel 5)

Meer informatie

Meer informatie vindt u hier: