Werken met Facebook-pixels

Indien ingeschakeld in CMP-instellingen, kan de CMP de Facebook-functie "fbq" automatisch aanroepen met de toestemmingsstatus.

Voor meer details zie Facebook's ontwikkelaarspagina.

Facebook GDPR Pixel-logica implementeren

Om de GDPR-logica voor Facebook-pixels te implementeren, moet u de Facebook Pixel-code instellen om de toestemming in te trekken:

<script>
  //your existing facebook code:
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}
  (window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');

// this line is new:
  fbq('consent', 'revoke');

// rest of your existing facebook code:
  fbq('init', 'Your Facebook Pixel ID');
  fbq('track', 'PageView');
</script>

Op deze manier zal Facebook niet automatisch cookies plaatsen of gegevens verwerken. De CMP kan deze tracking later inschakelen.

De CMP verzendt automatisch de status consent = grant wanneer CMP> Instellingen> Geavanceerde instellingen weergeven> Facebook is ingeschakeld (afbeelding 1 hieronder) als Facebook wordt gekozen als een aangepaste leverancier in de witte lijstinstellingen van de CMP (afbeelding 2 hieronder):

Let op: voeg Facebook niet handmatig toe als nieuwe leverancier, maar gebruik altijd de bestaande Facebook-vedor uit de lijst om ervoor te zorgen dat de functies goed werken.