Werken met Facebook-pixels

Indien ingeschakeld in CMP-instellingen, kan de CMP de Facebook-functie "fbq" automatisch aanroepen met de toestemmingsstatus.

Voor meer details zie Facebook's ontwikkelaarspagina.

Facebook GDPR Pixel-logica implementeren

Om de GDPR-logica voor Facebook-pixels te implementeren, moet u de Facebook Pixel-code instellen om de toestemming in te trekken:

<script>
  // ... your existing facebook code ...
  fbq('consent', 'revoke'); //this line is new!
  // ... rest of your existing facebook code ...
  fbq('init', 'Your Facebook Pixel ID');
  fbq('track', 'PageView');
  // ...
</script>

Op deze manier zal Facebook niet automatisch cookies plaatsen of gegevens verwerken. De CMP kan deze tracking later inschakelen.

De CMP verzendt automatisch de status consent = grant wanneer CMP> Instellingen> Geavanceerde instellingen weergeven> Facebook is ingeschakeld (afbeelding 1 hieronder) en Facebook wordt gekozen als een aangepaste leverancier in de witte lijstinstellingen van de CMP (afbeelding 2 hieronder):

Let op: voeg Facebook niet handmatig toe als nieuwe leverancier, maar gebruik altijd de bestaande Facebook-vedor uit de lijst om ervoor te zorgen dat de functies goed werken.