Info
Content

Werken met Google Consent Mode v2 + Automatische blokkeercode

Op zoek naar een CMP die de toestemmingsmodus van Google ondersteunt? Zie onze Google-toestemmingsmodus v2 productpagina.

Opmerking: Deze pagina beschrijft het gebruiksscenario wanneer u automatische blokkeercode en Google Analytics of Google Ads Tracking gebruikt direct op de website (er wordt geen GTM gebruikt). Voor GTM-gebruiksscenario's kunt u hier terecht.

Als u de automatische blokkeercode op uw website gebruikt en de "Basisimplementatie" (ook wel "harde blokkering" genoemd) wilt bereiken. Het voordeel hierbij is een hogere rechtszekerheid. Het nadeel is een minder nauwkeurige tracking (voor gebruikers die geen toestemming hebben gegeven).

U hoeft geen aanvullende wijzigingen door te voeren. Zorg ervoor dat u de automatische blokkeercode correct heeft geïmplementeerd:

 • Zorg ervoor dat de toestemmingsmodus is ingeschakeld (Menu > CMP's > Integraties > Google-toestemmingsmodus)
 • Zorg ervoor dat de automatische blokkeercode vóór elke Google-code wordt geplaatst
 • Zorg ervoor dat Google Analytics, Google Ads of de andere Google-services in uw leverancierslijst staan

De geavanceerde implementatie is de manier waarop de Google Analytics-tags of Google Ads-tags worden geactiveerd, zelfs als er geen toestemming wordt gegeven. In dit geval worden de toestemmingsmodussignalen gebruikt om Google Analytics of Google Ads te vertellen de tracking te beperken. Dit wordt meestal ook wel "zachte blokkering" genoemd. Het voordeel hiervan is een hogere nauwkeurigheid bij het volgen. Het nadeel is een lagere rechtsveiligheid.

Om de geavanceerde implementatie van Google Analytics of Google Ads te implementeren wanneer automatische blokkering wordt gebruikt, volgt u deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat de toestemmingsmodus is ingeschakeld (Menu > CMP's > Integraties > Google-toestemmingsmodus)
 2. Zorg ervoor dat Google Analytics, Google Ads of de andere Google-services in uw leverancierslijst staan
 3. Zorg ervoor dat de automatische blokkeercode vóór elke Google-code wordt geplaatst
 4. Voeg het kenmerk toe data-cmp-ab="1" voor alle Google-codes op uw website

 5. (optioneel, voor grotere nauwkeurigheid) Zorg ervoor dat Google-codes niet worden geblokkeerd door de automatische blokkeercode door de volgende domeinen toe te voegen aan de lijst met genegeerde domeinen:
  googletagmanager.com
  www.googletagmanager.com
  google-analytics.com
  www.google-analytics.com
  region1.google-analytics.com
  www.google.de
  www.google.fr
  www.google.es
  (voeg meer Google...-domeinen toe afhankelijk van uw land)


Terug naar boven