Integratie van het CMP in een CTV/HbbTV-app

De CMP kan worden geïmplementeerd in CTV-apps (connected TV of SmartTV) en HbbTV-omgevingen met behulp van de native Android-TV SDK (Java/Kotlin) of onze Web-TV SDK, afhankelijk van het beoogde besturingssysteem. Hier is een overzicht van doelsystemen:

doel systeem Tv-merken
Gebruikte SDK
Android TV Sony, Sharp, Philips, TCL, Hisense, Nokia, Xiaomi, Vu Android-TV SDK
Fire TV-besturingssysteem Toshiba, Insigne Android-TV SDK
AOSP (Android Open Source-project) Philips Android-TV SDK
Tizen Samsung Web-TV SDK
WebOS LG Web-TV SDK
Vidaa Hisense Web-TV SDK
SmartCast Vizio Web-TV SDK
Netbereik divers Web-TV SDK
Foxxum divers Web-TV SDK
WalvisOS Skyworth Web-TV SDK
Coolita besturingssysteem Konka Web-TV SDK
Vewd (Opera TV) divers Web-TV SDK
NetGem divers Web-TV SDK
TiVo-besturingssysteem TiVo Web-TV SDK
RokuTV TCL, Hisense, Sharp niet ondersteund
Apple TV-besturingssysteem AppleTV niet ondersteund

De Android-TV SDK gebruiken

Installatie, integratie en configuratie van de Android-TV SDK volgt de stappen die in onze standaard worden beschreven Android SDK-documentatie. Bij het initialiseren van de SDK zal de SDK automatisch de platformvariabele detecteren en automatisch identificeren dat er een tv-omgeving wordt gebruikt. Houd er rekening mee dat de QR-code in de aangepaste instellingen/privacybeleid exclusief is voor het Android TV-platform.

Met behulp van de Web-TV SDK

Om de Web-TV SDK te gebruiken, gaat u naar Menu > CMP's > Ontvang codes voor ... TV en kopieer de code voor web-tv-omgevingen. Kopieer en plak de code in uw app. Er zijn geen extra stappen nodig. Alle configuratie vindt plaats binnen uw consentmanager direct rekening. Aanvullende configuratie kan worden uitgevoerd met behulp van dezelfde stappen als beschreven via Configuratievariabelen aan de clientzijde.

Installatieontwerpen voor tv-omgevingen

Bij weergave van de CMP op een tv adviseren wij om een ​​aparte CMP te gebruiken en de ontwerpinstellingen voor deze CMP aan te passen. Over het algemeen moeten de volgende onderwerpen in overweging worden genomen bij het ontwerpen van de interface voor een tv:

• Grotere lettergrootte
  • Groter formaat van de knoppen
  • Verhoogd contrast lettertype/achtergrond
  • Meestal wordt een donkere achtergrond gebruikt
  • Vermindering van navigatie-items
  • Gebruik van QR-codes voor aangepaste instellingen / privacybeleid

Opmerking: Wanneer u de Android TV SDK of Web-TV SDK gebruikt, schakelt het systeem automatisch het gebruik van QR-codes in voor aangepaste instellingen en verschillende uitgaande links.

Opmerking: Sommige oudere tv-apparaten ondersteunen mogelijk geen cookies, maar alleen lokale opslag. Wij raden daarom aan om cookies uit te schakelen in de CMP-instellingen.

Opmerking: Sommige oudere tv-apparaten ondersteunen mogelijk niet alle HTTPs CA-certificaten. We raden daarom aan de codes in te stellen op HTTP door gebruik toe te voegen <script>window.cmp_proto = "http:";</script> vóór de CMP-code en verander alle https naar http in het <script src="...">.

Ondersteunde/geteste apparaatversies

De Web TV-SDK is met succes getest met specifieke besturingssysteemversies om compatibiliteit te garanderen:

• webOS: 1.4.x (geen cookie-ondersteuning), 2.0, 3.4, 3.9, 4.4, 5.4, 7.3
  • Tizen OS 2.3 (geen https-ondersteuning), 2.4 (geen https-ondersteuning), 3.0, 4.0, 5.0, 6.0, 7.0