Wat is een PageView?

Het belangrijkste nummer voor de facturatie van bijna alle consent manager pakketten zijn de PageViews. Om te begrijpen wat/hoe we tellen, hier enkele details.

Wat is een "PageView" / "PageImpression" / "Seitenabruf" / ...?

In alle gevallen bedoelen we hetzelfde: het is de gebeurtenis wanneer een bezoeker een enkele pagina laadt waarop de CMP-code is geïnstalleerd.

Voorbeeld:

Bezoeker A bezoeken: startpagina, artikel A, artikel B, artikel C en het contactformulier (= 5x1 pagina's = 5 paginaweergaven)
Bezoeker B-bezoeken: artikel C, artikel E en artikel F (= 3x1 pagina's = 3 paginaweergaven)
Bezoeker C bezoekt: Startpagina en verlaat vervolgens de website en komt later weer op de startpagina (= 2x dezelfde pagina = 2 paginaweergaven)
Bezoeker D bezoekt de startpagina en vernieuwt de pagina 3 keer (= 4x dezelfde pagina = 4 paginaweergaven)

In bovenstaand voorbeeld zou ons systeem 5 + 4 + 2 + 4 = 15 PageViews hebben geteld.

Meer details

• Een paginaweergave is niet hetzelfde als een bezoeker. Een bezoeker bezoekt meestal meerdere pagina's op uw website, daarom zullen er meer paginaweergaven zijn dan bezoekers.
  • Een paginaweergave is onafhankelijk van het feit of de toestemmingslaag al dan niet is weergegeven.
  • Een paginaweergave wordt geteld op alle pagina's waarop onze CMP-code is geïnstalleerd.
  • Een paginaweergave wordt ook geteld telkens wanneer de gebruiker op vernieuwen klikt of de pagina wordt om verschillende redenen opnieuw geladen.
  • Een paginaweergave van de meeste zoekmachinecrawler wordt gefilterd en niet meegeteld.

Waarom tellen we de PageViews?

De belangrijkste kosten voor onze service zijn de netwerkinfrastructuur en servers die we nodig hebben om de CMP-logik aan de bezoeker te kunnen leveren. Hoe meer paginaweergaven een website heeft, hoe meer verzoeken de bezoekersbrowsers naar onze servers sturen en hoe meer servercapaciteit we nodig hebben.

Waarom niet alleen tellen wanneer de toestemmingslaag werd geopend / getoond?

De reden dat we paginaweergaven tellen en niet bezoekers of toestemmingsweergaven, is dat onze servers evenveel moeite moeten doen, ongeacht of de toestemmingslaag al dan niet daadwerkelijk op de pagina wordt weergegeven. Zelfs als de laag niet wordt weergegeven, wordt op de achtergrond ons CMP-script uitgevoerd, zodat alle codes van derden worden geblokkeerd en de bezoeker zijn keuze kan wijzigen.

Hoe telt een PageView in een app?

In een app-omgeving gebruikt u onze SDK om de toestemmingslaag te tonen en de noodzakelijke taken uit te voeren. De SDK zal onze servers één keer per dag bevragen wanneer elke gebruiker uw app start, om erachter te komen of de instellingen zijn gewijzigd of dat de gebruiker de toestemmingslaag opnieuw moet zien. Deze query wordt geteld als PageView. Daarom kunt u in een inApp-omgeving "PageViews" zien die lijkt op "dagelijkse actieve gebruikers".