[fladderen] 1. consentmanager SDK-integratie

Installatie van het

Voer deze opdracht uit:

Met flutter:

flutter pub add cmp_sdk

Dit zal een regel als deze toevoegen aan de pubspec.yaml van uw pakket (en een impliciete flutter pub get):

dependencies:
	cmp_sdk: ^0.1.0

Als alternatief kan uw redacteur dit mogelijk ondersteunen flutter pub get. Bekijk de documenten van uw redacteur voor meer informatie.

import

In uw Dart-code kunt u nu het volgende gebruiken:

import 'package:cmp_sdk/cmp_sdk.dart';

Met behulp van de bibliotheek

Om een ​​exemplaar van te maken CmpSdk met een basisconfiguratie:

import 'package:cmp_sdk/cmp_sdk.dart';
import 'package:cmp_sdk/cmp_config.dart';

void main() {
  runApp(MyApp());

// Initialize CMP SDK with basic configuration
  final cmpSdk = CmpSdk.createInstance(
    id: "Code-ID from consentmanager, e.g. bf816dab123...",
    domain: "Server-Domain from consentmanager, e.g. delivery.consentmanager.net",
    appName: "App name, e.g. MyFlutterApp",
    language: "Language, e.g. FR",
  );
}

Terugbelverzoeken voor evenementen

Met de SDK kunt u callbacks instellen voor verschillende gebeurtenissen op de toestemmingslaag, zoals openen, sluiten, fouten en klikken op knoppen. Dit is handig voor logboekdoeleinden of voor het uitvoeren van aanvullende logica op basis van gebruikersinteracties.

_cmpSdkPlugin.setCallbacks(
  onOpen: () => logCallback('Consent layer opened'),
  onClose: () => logCallback('Consent layer closed'),
  onError: (type, message) => logCallback('Error: $type - $message'),
  onButtonClicked: (buttonType) => logCallback('Button clicked: $buttonType'),
);

De SDK biedt methoden om toestemming wereldwijd te accepteren of af te wijzen, toestemmingsgegevens opnieuw in te stellen en de toestemmingslaag te openen voor gebruikersinteractie.

• Accepteer Cookies: await _cmpSdkPlugin.acceptAll();
  • Alles afwijzen: await _cmpSdkPlugin.rejectAll();
  • Check: await _cmpSdkPlugin.check();
  • Toestemming opnieuw instellen: await _cmpSdkPlugin.reset();
  • Open toestemmingslaag: await _cmpSdkPlugin.open();

CMP-tekenreeks exporteren en importeren

De CMP-tekenreeks die de toestemmingsvoorkeuren van de gebruiker vertegenwoordigt. U kunt het importeren in de CMP SDK om deze voorkeuren toe te passen. Dit kan handig zijn voor het overbrengen van toestemmingsvoorkeuren tussen verschillende delen van uw applicatie of voor het extern opslaan ervan.

Future<void> importUserConsent(String cmpString) async {
  try {
    final bool success = await CmpSdkPlatform.instance.importCmpString(cmpString);
    if (success) {
      // CMP string was successfully imported
      print("CMP String successfully imported.");
      // The user's consent preferences are now updated according to the imported string
    } else {
      // Handle the case where the import was unsuccessful
      print("Failed to import CMP String.");
    }
  } catch (error) {
    // Handle any errors that occur during import
    print("Error importing CMP String: $error");
  }
}

Future<void> exportUserConsent() async {
  try {
    final String? cmpString = await CmpSdkPlatform.instance.exportCmpString();
    if (cmpString != null) {
      // CMP string successfully retrieved
      print("CMP String: $cmpString");
      // You can now store this string or share it as needed
    } else {
      // Handle the case where CMP string is null
      print("No CMP String available.");
    }
  } catch (error) {
    // Handle any errors that occur during export
    print("Error exporting CMP String: $error");
  }
}

U kunt verschillende toestemmingsgerelateerde informatie ophalen met behulp van de methoden van de SDK, zoals controleren of toestemming vereist is, de huidige toestemmingsstatus ophalen en toestemming verkrijgen voor specifieke leveranciers of doeleinden.

Een aangepaste lay-out maken

await _cmpSdkPlugin.configureConsentLayer(CmpUiConfig(screenConfig: ScreenConfig.fullScreen));
Beschikbare lay-outs
  • volledig scherm
  • halfSchermBottom
  • halfSchermTop
  • middenScherm
  • klein middenscherm
  • grootTopScreen
  • groot onderste scherm